Opnieuw vastenactie voor modelboerderij in Kenia
25-02-2024

Carnaval is weer voorbij en dus is de vastentijd aangebroken; traditiegetrouw een periode waarin katholieken in actie komen voor mensen die leven in moeilijke omstandigheden.
Ook dit jaar kunt u vanuit Eygelshoven weer doneren aan een project in Mombassa in Kenia. Het land en de streek worden al jaren geteisterd door droogte. Mede dankzij gelden die u vorig jaar gegeven heeft, hebben paters Spiritijnen daar in twee parochies een modelboerderij kunnen opzetten. Die is dankzij nieuwe technieken veel minder afhankelijk van het schaarse water. Er ligt nu een voedselbos met jonge fruitbomen, waaronder mango’s, avocado’s en citrusvruchten.

De modelboerderij moet dit jaar uitgroeien tot een educatief centrum waar inwoners uit de omgeving kennis zullen opdoen over duurzame landbouwmethodes. De boerderij zal worden uitgebreid met pluimvee dat niet alleen voor eieren en vlees zal zorgen maar ook voor een natuurlijk bemesting en het bestrijden van plaagdieren.
Ook dit jaar wordt de vastenactie weer aanbevolen door de uit onze parochie afkomstige pauselijk nuntius voor Kenia, aartsbisschop Bert van Megen. Hij kent de paters Spiritijnen goed en heeft alle vertrouwen in de rector van het klooster waar de modelboerderij ligt en de pater die het project leidt.
Voor meer info zie www.parochie-eygelshoven.nl

U kunt uw bijdrage aan de Vastenactie 2024 overmaken op bankrekeningnummer NL21 INGB 000 300 0046
Tnv Missiesecretariaat bisdom Roermond ovv projectnummer 2022-089
Of scan nu deze QR-code en doneer in de digitale collectebus