5 maart feestmis Jeugdkoor de Zanglijsters 25 jaar.
19-02-2017

1708 zanglijsters 1In februari 1992 werd er onder leiding van de toenmalige Pastoor Borghans in de parochie van Joannes de Doper een kinderkoor opgericht. Een grote groep jongens en meisjes uit Eygelshoven melden zich aan en het koor werd direct een groot succes.  Onder de leiding van de toenmalige dirigent Mej. Wagenvoort en  begeleiding van Dhr. Theunissen en bestuursleden de dames Kortsmit,  Plum, Jansen, Stams, Chudy en Frings groeide het koor uit tot een begrip in de gemeenschap van Eygelshoven. Toen duidelijk werd dat het koor geen eendagsvlieg zou zijn, werd er opzoek gegaan naar een passende naam voor het jeugdkoor. Enkele jaren later kreeg het koor de naam “Jeugdkoor de Zanglijsters”.

Om de leden te behouden en iets van hun eigen leeftijd/stijl te bieden, werd rond 2009 een jongerenkoor opgezet, bestaande uit leden van de Zanglijsters die echter het basisonderwijs hadden verlaten. Ook dit koor, welk de naam draagt van JOKOJO (Jongeren Koor Joannes), is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig koor.

Nu, na 25 jaar, mogen we tevreden terug kijken op hetgeen Jeugdkoor de zanglijsters voor Eygelshoven en omstreken heeft betekend. Niet alleen tijdens de H. Missen van onze parochie, maar ook daarbuiten hebben ze hun sporen dik verdiend. Vaak waren ze ook te vinden bij concerten en uitvoeringen van ouderen tot aan carnavals-activiteiten.

Dit succes hebben we mede te danken aan Johanny Lonussen, die ruim 23 jaar aan ons koor is verbonden. Eerst als lid en later als dirigent. Ook Danny Heydenrath die op zijn keyboard het koor begeleid, is al 20 jaar aan ons koor verbonden.

Op 5 maart aanstaande zal er een feestmis zijn om het 25 jarig bestaansfeest in te luiden. Na afloop is er voor iedereen koffie en gebak in het St Jansheem.  U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 Later dit jaar zullen de feestelijke activiteiten plaats vinden voor de leden.

1708 zanglijsters 1