1131 Optiek & Lifestyle, aanwinst voor Eygelshoven
07-09-2020

20200904 Christa 1 1 WebEen lust voor het oog, een aanwinst voor Eygelshoven. Vanaf 12 september hoeven inwoners van Eygelshoven voor een nieuwe bril niet meer naar Kerkrade, Landgraaf of Heerlen te gaan. Ook fraaie lifestyle producten en leuke cadeau voor man, vrouw en kind kun je vanaf dan scoren in je eigen dorp. Krista Krol zag het gat in de markt en realiseerde tevens haar persoonlijke droom: een eigen zaak in optische én lifestyle artikelen.

Je wordt bij binnenkomst van 1131 Optiek & Lifestyle meteen overdonderd door ruimte, licht en een goede smaak die optiek en lifestyle combineert. De brilmonturen worden verrassend anders gepresenteerd dan in de doorsnee optiek; ze liggen uitgestald op rekken van eenzelfde ontwerp en makelij als waarop alle lifestyle artikelen zijn uitgestald.

Optiek

Opvallend is de ‘kinderhoek’ met een uitgebreid assortiment van monturen. “Een heel bewuste keuze” zegt Krista met gepaste trots. “In de doorsnee optiek komt de collectie kindermonturen er meestal bekaaid vanaf. Daar wilde ik in 1131 persé verandering in brengen en mij daardoor onderscheiden van andere optiekzaken.” Krista koopt de monturen zelf in. Ze legt daarin uiteraard haar eigen smaak, maar weet ook heel goed wat de klant wil. Ook speelt de portemonnee van de klant daarin een grote rol. Bij 1131 kun je modieuze brillen kopen in het goedkopere segment, maar ook merkbrillen die ietsjes meer kosten. “Mijn sterke punt is dat ik snel weet voor welke doeleinden de klant de bril nodig heeft. Daardoor kan ik zowel de juiste monturen aanbevelen, alsook de glazen selecteren die de klant een optimaal aangepast gezichtsvermogen garanderen.” Voor dat laatste beschikt Krista over de meest moderne apparatuur; met geavanceerde technieken van Rodenstock worden o.a. de bolling, het vochtgehalte en de grootte van de kamerhoeken gemeten. Met eveneens op afstand bedienbare apparatuur wordt de refractie bepaald. En met het nieuwste snufje meet Krista nauwkeurig de afstand tussen de pupillen en hun diameter. Deze apparatuur maakt het ook mogelijk om Corona proof te werken.

Lifestyle

Geheel eigentijds zijn de lifestyle artikelen op de schappen in 1131 Optiek & Lifestyle; van bijzettafeltje tot deco-kussen, van glazen karaf tot modern Delfts Blauw servies, van katapult tot badbal. Hele leuke, fraaie en veelal nuttige accessoires voor haar en hem. 1131 heeft meer dan genoeg in huis om jezelf te verwennen of een leuk cadeau voor iemand anders te kopen. Ook hier is de aandacht voor kinderen weer opvallend: een complete hoek met speelgoed voor baby’s en peuters maar ook leuke spellen voor de iets oudere kinderen, vaak in retro uitvoering.

1131 Optiek & Lifestyle

Veldhofstraat 73, 6471 CE Eygelshoven, Telefoon: 045 – 204 55 25 Email: krista@1131.nl

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.