Op 15 januari overleed in de leeftijd van 82 jaar de heer Math Huntjens.

Hier in het Kerkraadse en in Eygelshoven was zijn thuis. Math Huntjens en Janny Rozema trouwden in 1960 in de Augustinuskerk. Jos en Yvonne werden geboren. In 1984 volgde de verhuizing naar de Eisenhouwerstraat. 57 jaar zijn echtgenote aan zijn zijde. Vele jaren heeft hij gewerkt vanuit de zaak aan de Pieterstraat. Ontelbare kilometers gemaakt om reparaties uit te voeren bij de mensen thuis. Een man die veel op weg was. Met zijn gezin of voor zijn gezin. Een man die zijn weg door het leven goed heeft proberen te gaan.

De tijd was ook belangrijk voor hem. De klokken om hem heen. Wat zeggen we het vaak: waar blijft de tijd? Wat gaat de tijd toch snel. Tegenwoordig zeggen we wel eens ‘quality time’. Echte mooi ingevulde momenten. Math Huntjens heeft heel veel van die mooie momenten gehad, altijd samen zijn dierbaren.

De klok van de kerk heeft geluid om het heengaan van de heer Huntjens aan te kondigen. Dichtbij de klokken zie je op de kerktoren ook meestal een haan.

De haan kondigt aan dat het licht wordt, dat een nieuwe dag begint. Licht, een nieuwe dag, het was donker, het was nacht. Jezus staat daaruit op.

De doodsklokken luiden, maar de haan kondigt toch een nieuwe dag aan, na het donker wordt het toch weer licht.

We zijn met de overledene de weg gegaan die hij zelf zo vaak is gegaan, naar het kerkhof, waar we hem te rusten hebben gelegd. We zetten een lichtje bij hem neer en bidden: het eeuwige licht verlichte hem