In Memoriam: Jan en Annie Hoekstra – Weijers, en Jo Berkers – Pullen 

Enkele dagen na elkaar stierven Jan en Annie Hoekstra- Weijers. Jan Hoekstra stierf op 16 februari in de leeftijd van 87 jaar. Echtgenote Annie stierf op 24 februari in de leeftijd van 84 jaar. 

Jan zou al jong aan de slag gaan onder in de mijn Ondergronds was hij bankwerker. 

Hij ontmoette zijn toekomstige echtgenote Annie Weijers. Een echt Egelzer maedje. Op 1 oktober 1954 trouwden ze voor de wet en een dag later voor de kerk, de kerk in Eygelshoven. Kapelaan Keijbets zegende het huwelijk in. 2 oktober is een mooie dag. Want het was het feest van de heilige Engelbewaarders. Marie-Thérèse en Marianne werden geboren. Al gauw ging het gezin wonen in de huidige Mirbachstraat.

Na de mijnsluiting gingen Jan en Annie werken in de horeca. En niet zomaar in de horeca, maar op een van de mooiste plekjes in de regio, op Rolduc. De zorg voor de gasten. Fijn werk. Blijde gezichten. Goede samenwerking met directeur Stasssen. 

Na de pensionering hadden Jan en Annie Hoekstra nog genoeg om handen. Er was natuurlijk de tuin. Wandelingen en fietstochten. Het kaarten. 

Dat ze nu mogen rusten in Gods vrede. 

13 februari overleed in de leeftijd van 96 jaar mevrouw Jo Berkers-Pullens.

Een jongen uit Griensveen ontmoet een meisje uit Waalwijk. En de ontmoeting vond plaats hier in de Hopel, in café Mestriner. Het kan wonderlijk lopen in een mensenleven. Hier werkte meneer Berkers in de mijn. Hier zou het echtpaar, het gezin altijd blijven. Frans en Mien werden geboren. Toen de heer Berkers 53 jaar was, werd hij afgekeurd. Hij haalde zijn rijbewijs. Het was het begin van een nieuwe periode, samen met zijn vrouw. Veel op weg. Richting Holset, iedere zondag. Talloze uitstapjes werden gemaakt. Reizen gemaakt tot in Rome en Lourdes. ‘s Ochtends werd begonnen met kaarten. Iedere dag werd gewandeld. Zo kreeg de week, de dag, een nieuw ritme. Een ritme van gezamenlijkheid. Mevr. Berkers zong graag. Hield veel van muziek. Tientallen jaren zong ze in het ouderenkoor. 

Bidden we dat mevrouw Johanna Adriana Berkers-Pullens –Jo- Berkers in vrede mag rusten, en Gods land mag zijn binnengegaan, verlicht en vertroost.