Overleden Marie-Thérèse Willemse Dresen

Op zondag 8 april overleed in de leeftijd van 87 jaar mevrouw Marie-Thérèse Willemse-Dresen. Mevr. Willemse-Dresen groeide op in Eygelshoven. Haar ouders waren goed bevriend met de ouders van Fer Willemse. Een huwelijk stond in de sterren geschreven. A match made in heaven, of ook wel: a match made in the Laurastraat.Op 7 mei 1955 was het zover en stonden Marie-Thérèse-Dresen en Fer Willemse voor het altaar, in het oude kerkje. De benedictijner monnik en heeroom pater Widdershoven zegende het huwelijk in. Paul Willemse en Jacques Dresen waren de getuigen. Op die 7e mei begon het leven als vrouw van een huisarts die ook wetenschapper was, of: het leven met een wetenschapper die ook arts was. De toekomst zou het wel gaan uitwijzen.

Mevr. Willemse werkte als assistente van dr. Willemse mee in de huisartsenpraktijk die 7 dagen per week en 24 uur per dag voor de patienten bereikbaar was. In die drukke periode heeft ze toch altijd zelf voor de kinderen willen zorgen en dit nooit aan een ander overgelaten. Daar is ze altijd heel trots op geweest.Diezelfde onbaatzuchtigheid legde zij ook aan de dag in de periode dat zij met engelengeduld haar moeder, haar vader en uiteindelijk ook echtgenoot Fer maanden en soms jaren liefdevol verzorgde. Dit was voor haar vanzelfsprekend.Mevr. Willemse hield er niet van om in grote gezelschappen op de voorgrond te treden, maar zij zocht wel de gezelligheid op in kleinere kring. Naast haar gezin waren dieren haar grote liefde. De laatste 23 jaar van haar leven had zij verschillende ziektes en ongemakken. Zij bleef daaronder altijd weer positief gestemd, klaagde nooit. In het kerkje van het trouwen, van de doop van de kinderen Dominique, Luc en Manuel, van het afscheid, vlak na Kerstmis in 2009, van Fer, in dit kerkje kwamen we samen om afscheid te nemen van mevr. Willemse-Dresen.

In een van de psalmen staat: “wij zegenen u vanuit het huis van de Heer.” Een troostvolle gedachte, als je ouders zijn heengegaan.