Overleden

Op 2 januari overleed in de leeftijd van 97 jaar mevrouw Mimy Satijn-Brouns.

Mimy groeide op in een groot gezin. Mimy- Philomena was met nog 6 zussen en 4 broers. Thuis hadden ze een bedrijf: zadels werden er gemaakt, tuig voor de paarden, schooltassen, de binnenkant van helmen, alles wat met leer te maken had.

Mimy Brouns verloofde zich met Jo Satijn uit Heerlen, op 2e Pinksterdag 1943. In het huwelijk traden ze op 10 sept 1945. Kort na het trouwen ging het jonge echtpaar in Brunssum wonen. Voor haar trouwen had Mevr. Satijn zich al bekwaamd in het coupeuse werk. Ze was een zeer kundig naaister. Thuis in Eygelshoven werden heel wat kleren gemaakt. Ze leerde anderen het vak. En ze ging werken op locatie: een weekje naar Eijs, bij de familie, om daar ook kleren te naaien.

Een gezegend huis was heel belangrijk voor mevr. Satijn. Een echte huismoeder, in de allerbeste zin van het woord. Gezin en familie waren heel belangrijk voor haar. Het kwam echt op de eerste plaats. Het ouderlijk huis hier in Eygelshoven bleef altijd een plek om naar toe te gaan, en met de familie samen te zijn.

Bijna 98 jaar geleden was ze in het oude kerkje, voor de doop. Ook bij haar afscheid waren we hier. Bijna een eeuw lang geleefd en gezorgd. Ze had veel gegeven, ze had veel gekregen. Ze voelde zich gezegend, en heeft geprobeerd haar gezin en familie tot zegen te zijn.