Op 10 december overleed in de leeftijd van 86 jaar mevrouw Finy Rombach-Thonon.

Finy Thonon groeide op in Eygelshoven. Haar ouders Frans Thonon en Maria Catharina Thonon-Starmans woonden hier in de Laurastraat, in een van de beambtenwoningen. Finy stichtte een gezin. 4 kinderen werden geboren. Een huis werd gevonden aan de Molenweg. Van haar vader Frans werd afscheid genomen in 1976. Finy was inmiddels oma geworden. Echtgenoot Peter bouwde een huis aan de Bernard Pothaststraat. Gelukkige jaren heeft ze daar doorgebracht.

Toen ze teruggekeerd was in het centrum van Eygelshoven kwam ze tijdens haar wandelingen vaak op het kerkhof. Even het graf van de ouders bezoeken. Even stil staan bij wat is geweest. Bij wie er voor je zijn geweest. En dan weer verder gaan. De dag verder inkleuren met de kleine mooie dingen in het leven. Een fijn boek, een mooi stukje muziek, een aardige film.

Die laatste jaren waren niet gemakkelijk. Een val bracht haar in de revalidatie. Bij haar terugkeer in Eygelshoven kreeg ze veel steun van de Buurtzorg. De laatste maanden was ze in de hospice de Hollehof in Heerlen. Vanuit het oude kerkje deden we mevrouw Rombach-Thonon uitgeleide. Dat ze mag rusten in vrede.