Op 11 oktober overleed in de leeftijd van 77 jaar de heer Frans Snellen. Hij werd geboren in de Hopel.

Er is ooit een mooi fotoboek uitgebracht van de Hopel. ‘De Hopel, een plekje apart’, van de hand van Wim Nolten. Het boek geeft een mooi beeld van die wijk met die bijzondere geschiedenis. Daarin kun je lezen: Meesstraat nr.1, vanaf 1936 woonde op dat adres Theo Snellen geboren te Deurne en Fien Jongen, met hun kinderen. En dat waren er heel wat. Je was in die tijd toch wel bijna voorbestemd om in de mijn te gaan werken, en ook om muziek te gaan maken. Beide gebeurde ook met Frans Snellen. Hij ging werken hier in de mijn. Hij was trommelaar bij de harmonie, waar hij speelde samen met zijn broers Jan, John en Piet.

Het kerkelijk huwelijk van Frans Snellen en Elly Oostveen uit de Bergeijkstraat werd ingezegend door pastoor Habets. Werk vond Frans, na de tijd van de mijnen, bij de gemeente Eygelshoven, later Kerkrade. Het stratenwerk, ’s winters de strooiwagen, eigenlijk van alles. Hard gewerkt. Soms dag en nacht. Door weer en wind.

Met 61 kon Frans met pensioen gaan. Hij bleef zich, handig als hij was, inzetten voor de kinderen, de familie en de buurt. In de rustige uren schilderde hij graag. Schilderijen, stillevens, landschappen.

In het ziekenhuis, bij de ziekenzalving, zei hij nog: ‘dank je wel’! Het zouden zijn laatste woorden zijn hier. Een leven in dankbaarheid. Frans Snellen, rust in vrede!