Op dinsdag 20 september overleed in de leeftijd van 88 jaar mevrouw Fientje Scholtes-Servaes. Fientje werd op 24 april 1928 geboren in Schaesberg. Haar vader was daar onderwijzer, en haar moeder, uit Amsterdam, zorgde voor het gezin. Fientje had twee oudere zusjes: Miep en Sisca.

In 1932 werd de beslissing genomen de onderwijscarrière voort te zetten in het voormalig Nederlands-Indië. Daar groeide Fientje op. Ze leefden een fijn en gelukkig leven, maar, … eind 1941, Fientje was 13 jaar, viel Japan de voormalige Nederlandse kolonie binnen. Haar vader werd opgeroepen om te dienen in het leger. Na de overgave werd vader krijgsgevangene.

Moeder bleef met de 3 meisjes achter. Ze werden in interneringskampen gezet waar ze op het land moesten werken. De omstandigheden waren verschrikkelijk. De oorlog kwam ten einde. Terug naar Nederland. Op woensdag 14 augustus 1946 komt het gezin Servaes in Kerkrade aan. Haar zus Miep gaat in 1948 het klooster in en zus Sisca maakt in 1953 dezelfde stap. Dan leert ze Lex Scholtes uit Chèvremont kennen. In 1955 zijn ze getrouwd Het jonge stel ging wonen op een bovenverdieping in de Sint Jansstraat, boven het sigarenzaakje van de familie Raduzzi. De kinderen worden geboren. Het gezin woont inmiddels naast de kerk, in de St. Hubertusstraat. De kerk had profijt van de tuin met zijn prachtige bloemen: Lex en Fientje zorgden samen voor de bloemstukken en planten die het altaar versierden. In 1974 stierf Lex aan leukemie en bleef zij met 3 kinderen, 15, 13 en 10 jaar achter. Het was een zware tijd. Ondanks het rouwen over het verlies van Lex heeft ze altijd voor haar kinderen klaargestaan. Ze heeft het beste gegeven wat voor haar mogelijk was.

Een directe, eerlijke vrouw. De oma ook van de vele chocolaatjes. Dat ze in Gods huis thuis mag zijn gekomen.