Medelingen beperkte mogelijkheden op maandag van Pastoor Heemels

Overlijden Leo Roverts

Overlijden Jeanne Vrösch

MEDELINGEN

Ook op de priesteropleiding te Rolduc zijn de lessen weer begonnen. Pastoor Heemels geeft les op maandag. Daarom is het meestal niet mogelijk, gedurende het semester, een uitvaart op maandag te houden. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Pastoor is op die dag feitelijk in dienst van de priesteropleiding. De financiële vergoeding die daar tegenover staat kan onze parochie echt niet meer missen.

Ook op de woensdag geeft pastoor Heemels les. Eventuele uitvaarten op de woensdag zijn echter gewoon mogelijk.

De doordeweekse ochtendmis zal plaatsvinden op de donderdagochtend, om negen uur (NB komende week komt deze te vervallen).

ENKELE DATA VOOR 2017

H.COMMUNIE: 14 mei

H.VORMSEL: 28 mei

IN MEMORIAM

Op zaterdag 6 augustus overleed in de leeftijd van 62 jaar de heer Leo Roverts. Zijn ouderlijk huis stond aan de Molenweg. Vierde kind van Betsy en Hans Roverts-Vervoort. Nell, Wiel en Ger waren hem voorgegaan in het gezin. Chris zou nog volgen. Harrie kwam jong te overlijden.Hier groeide Leo op. Hij had oog voor de dingen om hem heen. Oog voor details, oog voor schoonheid. Geen wonder dat hij fotograaf werd. Met hart en ziel. Hij werd fotograaf in een tijd dat fotografie echt vakmanschap vereiste, technische kundigheid.

Geduld. Wachten op het juiste licht. Zo heeft hij vele, oneindig vele bruidspaartjes als fotograaf begeleid op hun mooiste dag. Zijn oog was het oog van de fotograaf. Wegkijken van jezelf, focussen op de ander. Het was nog niet de tijd van de selfies. Nee, hij hoefde er niet bij, op de foto. Hij hoefde niet het middelpunt te zijn. Leo wilde dat niet.Om de een of andere reden, een jaar of 15 geleden, raakte Leo uit focus. Passen en meten met medicatie. Maar het werd niet beter, het werd slechter.Een van zijn laatste uitspraken: ‘ich ving d’r oetgank nit…’ Met deze woorden zijn zijn laatste jaren samengevat. Waarin hij zich bevond, hij kwam er niet meer uit. Dat hij nu de ingang van het nieuwe leven, die deur naar een geluk dat eeuwig duren zal, mag zijn binnengegaan. Dat is ons gebed voor Leo Roverts.

Op zondag 7 augustus overleed in de leeftijd van 74 jaar mevrouw Jeanne Vrösch.

Met een hart vol liefde is Jeanne Vrösch haar weg gegaan. Zij probeerde er altijd te zijn, voor haar kinderen en voor haar kleinkinderen.Zelf kwam ze uit een heel groot Heerlens gezin, 14 kinderen had het gezin Vrösch maar liefst. Hier stichtte ze een gezin. Mooie jaren met de opgroeiende kinderen. Het meehelpen op talloze evenementen, in gemeenschapshuizen. Jeanne had eigenlijk altijd wel goede zin. Ze was niet iemand om gauw te klagen. In heel veel leek ze op haar eigen moeder: klaarstaan voor anderen, hard werken, aanpakken, het anderen naar de zin proberen te maken, oog hebben voor anderen, klaar staan voor u, kortom liefdevol proberen te leven.

De kleine dingen, daar genoot ze van: een sigaretje, een kopje koffie, een gebakje, een bloemetje. De vele mooie herinneringen en ook de schriftwoorden mogen hen die achterblijven tot troost zijn: “als de tent die onze aardse woning is wordt neergehaald, dan heeft God voor ons een gebouw gereed i