1633vanDuinIn de nacht van vrijdag op zaterdag 2 juli overleed in de leeftijd van 82 jaar de heer Henk van Duin.

Tuitjenhorn, daar kwam Henk van Duin vandaan, daar was hij geboren. Op de 18de september van het jaar 1933. Een mooie streek, met terpen en dijken, maar in de jeugd van de heer van Duin ook een streek met erg weinig werk. Al jong werkte Henk op het land, maar na de oorlog nam het gezin van Duin het besluit om naar Limburg te komen. Op de Bossen werd een woning gevonden. Om er eigenlijk altijd te blijven. Om in 1959 een meisje van de Bossen te trouwen, Annie Goossen, om er een gezin te stichten.

Het werken op het land in zijn jonge jeugd werd nu een werken onder het land, in de diepte van de mijn Julia. Maar het tuinieren zat toch in het bloed. Vele uren werden aan de groentetuin besteed. En met grote regelmaat werden vanuit Noord-Holland tulpenbollen naar hier gebracht.

Sandra en Jo werden geboren. Hier speelde het leven zich af. Hier was Henk van Duin geworteld geraakt. Hier toonde hij zijn betrokkenheid bij deze gemeenschap. Als vrijwilliger bij het Rode Kruis kwam hij op vele plaatsen en was hij present bij vele evenementen: het WMC, Pinkpop, worstelwedstrijden, en wielerkoersen. Ook voor onze parochie zette hij zich in. Vanaf het begin hielp hij mee met de opbouw van de kerstgroep en van de paasgroep. Ook collecteerde hij. Moest er wat gedaan worden, dan was hij altijd bereid te helpen.

Op 4 okt 1993 volgde de verhuizing naar de Korversberg. Een jaar eerder was Henk van Duin met pensioen gegaan. De laatste jaren had hij nog bij de DSM gewerkt. Nu kon hij gaan genieten van de tuin, de volkstuin, van het opa zijn, van de mooie dingen van elke dag.

De weg van Henk van Duin doorheen het leven was er een van naastenliefde, zorg voor elkaar, van plichtsbesef en eerlijkheid, van geloof, een stukje was het ook een kruisweg, toen ziekte hem trof. Hij mag nu thuiskomen bij Onze Lieve Heer. Moge Henk van Duin rusten in Gods vrede.