Op vrijdag 29 juni overleed de heer Wiel Jongen. 92 jaar geleden werd hij geboren in Eygelshoven op een boerderij aan de Hoofdstraat, de Veldhof. In zijn geboortejaar 1926 werd de mijn Julia operationeel.

Met de komst van de mijnen verdwenen gaandeweg de boerderijen. Al gauw volgde een verhuizing naar de Molenweg. In 1953 werd dhr. Jongen prins van de Burgerlust. De rest van zijn leven bleef hij zijn betrokkenheid tonen bij de Burgerlust. Wiel trouwde met Annie Reinartz uit Schaesberg. De kinderen Marian en Peter werden geboren. Naast zijn werk op de mijn Julia was Wiel Jongen ook maatschappelijk actief, voor het Rode Kruis en voor gymnasium Rolduc.

“Alles heeft zijn uur”… Een tijd van geboren worden, een tijd van sterven, een tijd om te leren en een tijd om te trouwen, een tijd om hard te werken en een tijd om op vakantie te gaan, een tijd voor de carnaval en een tijd voor de natuur, een tijd voor de Mis in de kerk of de zondagse Mis op de tv, een tijd van alleen zijn en een tijd voor het gesprek. Al die uren, al die tijden, die meneer Jongen heeft geleefd, beleefd, meegemaakt, er wat van heeft gemaakt… Het bijzondere van hem was, dat hij er zoveel van onthouden had en er zo smakelijk over kon vertellen. Wiel Jongen, deze fijne vader, schoonvader, opa en dorpsgenoot zal worden gemist. Dat hij mag rusten in Gods vrede.