Gedoopt:

Op zondag 28 juli werd in het oude kerkje gedoopt: Vayen de Haan. 

Overleden:

Op dinsdag 18 juni overleed in de leeftijd van 78 jaar de heer Arnold Gillissen. 

Een  jongeman, opgegroeid op een boerderij in de buurtschap de Hoven, beter bekend als de höäf, behorend tot de parochie Eygelshoven. Een mooi stukje landbouwgebied temidden van een streek, gekenmerkt door de mijnen. Het was voor de jonge Arnold een behoorlijk stuk lopen naar zijn werk, de mijn in Eygelshoven. Maar lopen en buiten zijn. Dat lag hem wel. Dagelijks passeerde hij dan de huizen aan het begin van de Rimburgerweg. Nr. 7. Daar zou het echtpaar Gillissen -Arnold en Valli- gaan wonen, om er 50 jaar te blijven. Daar zouden de dochters geboren worden, Mercedita, Arnoldine, Annemarie. Een flinke tuin. Maar er kwam nog een heel stuk bij: de wei. Zoveel dieren, de koeien en de paarden, de bomen, de miemele. Toch nog een beetje boerderij. 

Overdag werkte Arnold Gillissen in het groen, bij de Licom. In zijn vrije tijd was hij in het groen. Natuurlijk gingen de vakanties richting Spanje, want daar kwam zijn echtgenote vandaan. De laatste keer nog vorig jaar, naar Mallorca.

Reizen naar Spanje. Reizen naar Lourdes ook. Met de rozenkrans van zijn moeder. De blijde geheimen, de glorievolle geheimen, de droevige geheimen… Als het leven zelf. Blijdschap en verdrietig zijn. Maar het licht van de glorie, in het licht van de hemel, in het zachte licht van onze lieve Heer… Moge hij in Gods glorie leven.