Overleden

Op vrijdag 15 april overleed in de leeftijd van 61 jaar Mevrouw Magda Coenraad.

In haar paspoort staat als geboorteplaats Surabaja, een enorm grote stad, de hoofdstad van Oost-Java, de op een na grootste stad van Indonesië. Als klein meisje van een jaar of 5 emigreerde ze met haar hele gezin naar Nederland. Vader overleed al jong helaas.

Haar moeder Ietje is 76 jaar geworden, op 12 augustus 2000 stierf ze. In het in Memoriam in het parochieblad stond het volgende geschreven over Ietje Coenraad:

“Ze klaagde nooit, ook al was ze ziek. Als anderen klaagden dan maakte zij grappen en hielp anderen over hun dode punt heen. Op deze sterke vrouw kon iedereen bouwen, zoals ze streed voor haar dierbaren, vol zelfvertrouwen.”

Echte voorbeelden, oma Ietje en ook Magda zelf. Mensen om op te bouwen. Mensen met een hart van goud. Ook Magda kon echt genieten van het leven. Zo blijft zij in herinnering: dansend, en als de mooie vrouw die ze was, en vooral: om de liefde die ze gaf, haar goede zorgen voor velen.

“Ga en doe evenzo.” Ga verder met het leven en doe de goede dingen die de vorige generaties ook hebben gedaan. Eer daarin je ouders, grootouders, voorouders.

Hier in Eygelshoven voelde Magda zich thuis, zij voelde zich thuis, daar waar de mensen waren die zij liefhad. En dat was hier in deze streek. Hier woonde de familie. Hier stichtte ze haar gezin, samen met Jacky.

Houd me niet vast, hoe moeilijk dat ook is. Wat we vast mogen en kunnen houden, dat weten we wel, al die goede en mooie dingen, samen meegemaakt, het goede voorbeeld nagelaten,

“Ik ga naar Onze lieve Heer. Huil daarom niet, treur niet, probeer door de tranen heen ook blij te zijn. De pijn is geleden, vreugde wordt mijn deel.”

En ga, ga verder met je leven, maak me trots, met hoe je bent.

Dat Magda Coenraad mag rusten in vrede.