Op 27 januari overleed in de leeftijd van 86 jaar de heer Hans Lataster.Twee dagen na zijn geboorte werd Hans gedoopt in de Petruskerk te Chevremont.

Na de oorlog woonde hij even in Zwitserland. Dat werd zijn tweede vaderland. Ook ontdekte hij er de techniek. Hij kon maken wat hij voor zich zag. Velen hebben gedeeld in zijn handigheid, want hij vond het fijn voor anderen iets te betekenen en was graag onder de mensen. ‘s Avonds studeerde hij, want overdag naar school was onmogelijk. Na drie jaar in de mijn Julia vond hij zijn bestemming bij Philips Heerlen en werkte zich op. Met veel plichtsbesef kon hij er zijn technische gave kwijt. Philips werd familie voor hem, met vrienden voor het leven.

Hij trouwde een meisje uit de Bergeikstraat:Lenie van Dijk. 

Op het hoogfeest van onze parochiepatroon de H.Joannes de Doper, 29 augustus 1957, vond het kerkelijk huwelijk plaats van Hans Lataster en Lenie van Dijk. In onze parochiekerk, toen schitterend versierd, met vele bloemen. 

Hij heeft genoeg meegemaakt, zoals het overlijden van zijn moeder op jonge leeftijd. Zoals zijn ziekte de laatste jaren. Maar wie in zijn gezicht, in zijn ogen keek, die ontmoette toch eigenlijk een gelukkig mens. En daar mogen we heel dankbaar om zijn. Moge hij rusten in vrede.