Overleden

Op haar verjaardag, zondag 28 februari, overleed in de leeftijd van 96 jaar mevrouw Maria-May- Huntjens-Frissen.

Marie groeide op in Simpelveld, in een groot gezin met 6 meisjes en 3 jongens. Al met 12 jaar ging ze de huishouding in. Ze ging naar Heerlen, werken bij de familie van Wersch. Hier ergens in de buurt zal ze haar toekomstige echtgenoot Jo wel ontmoet hebben. Jo, Joseph Huntjens, was een jongen van Eygelshoven. Op 13 mei 1942 traden Jo Huntjens en May Frissen in het huwelijk, in de woonplaats van de bruid, in de Remigiuskerk te Simpelveld. May was in zekere zin wegbereider voor haar zus Greet. Want via May ontmoette Greet Sjeng Huntjens, de broer van Jo. Zo kwamen er twee zussen Frissen hier in Eygelshoven wonen. Ze zouden samen, tijdens hun lange leven veel ondernemen, als goede vriendinnen, samen ook met mevr. Fien Straudt, en met zus Lies. Het brood werd verdiend met groente, met fruit, met aardappelen en ook met vis. Het was hard werken. Jo ook nog met de groente langs de deuren, en later, op zaterdag op de markt. Vijf kinderen zouden ze krijgen. Tot ongeveer 1980 zouden ze de zaak aan de Laurastraat houden.

May Huntjens genoot van het leven. Bij de KAVO, bij het kegelen, tijdens carnaval. Zo was ze lid van de beroemde theepoppen uit Haanrade.

En met zo’n sportief gezin werd er ook menig uurtje doorgebracht aan de zijlijn van het voetbalveld of de tennisbaan.

Toen Marie Frissen geboren werd, op 28 februari 1920, toen kreeg ze meteen een extra dag cadeau, de 29ste februari van het schrikkeljaar. Qua gemiddelde leeftijd heeft ze bovendien nog heel wat extra dagen cadeau gekregen. Van de laatste extra dag heeft ze geen gebruik meer gemaakt. Ze stierf op haar verjaardag de 28ste. Die extra dag was er voor ons, voor u en voor mij.

En mevrouw Huntjens drukt ons op het hart: maak er goed gebruik van, met een lach en een goed woord. Dat ze mag rusten in Gods vrede.