Overleden

Op vrijdag 29 januari overleed in de leeftijd van 94 jaar mevrouw Marie-Claire Boijens-Palmen.

Clairy had een bijzonder talent voor zingen. Ze was sopraan en volgde enige tijd zanglessen aan de Musikhochschule in Aken. Uiteindelijk heeft zij niet voor een zangcarrière gekozen, maar muziek bleef voor haar gemoed als lucht voor haar longen.

In 1946 bracht het toeval een belangrijke wending in haar leven. Op zekere dag moest ze van haar baas een klant helpen. Toen bleek dat ze hierbij een foutje had gemaakt en dit moest herstellen, zagen Clairy en de burgemeester van Eygelshoven mr. Hub Boijens elkaar die dag een tweede maal.

In 1947 trouwden ze. Clairy wijdde zich met overgave aan haar rol als burgemeestersvrouw. Op charmante wijze begeleidde zij haar man of vertegenwoordigde zij hem bij vele officiële gelegenheden. Zij zette zich ook persoonlijk in voor de gemeenschap. Zo was zij bijvoorbeeld jarenlang voorzitter van de Vincentiusvereniging, was ze actief in het Katholieke Vrouwengilde en bezocht ze zieken en bejaarden.

Het verzamelen van kunst, met name schilderijen en beeldhouwwerk, was haar grote hobby. Ze had onder meer diverse werken van bekende Limburgse kunstenaars. Later vertelde zij haar kleinkinderen graag over de verhalen achter ieder doek.

In 1969 nam Hub Boijens afscheid als burgemeester. Hub overleed enkele maanden later op slechts 65 jarige leeftijd. Hij is altijd haar grote liefde gebleven.

Clairy en Hub kregen twee kinderen, Marie-Rose en Jean. Toen deze voor hun studie naar Nijmegen en Delft vertrokken werd het huis aan de Hoofdstraat in Eygelshoven te groot voor haar alleen. Zij verhuisde naar een appartement in Heerlen. De overgang was in het begin niet gemakkelijk voor haar.

Ook al omdat ze zich daar kon omringen met haar schilderijen en goede vrienden heeft ze zich daar uiteindelijk prima thuis kunnen voelen.

Na verloop van tijd kwamen er kleinkinderen. Op Naomi, David, Chiara en Laurens is ze altijd dol geweest. Het was dan ook vreselijk voor haar toen haar petekind Naomi op 5 jarige leeftijd volkomen onverwacht overleed.

Clairy was een sterke vrouw en een altijd optimistische ‘Frohnatur’. In de afgelopen periode ging haar gezondheid langzaam achteruit.

In het oude kerkje, teruggekeerd in Eygelshoven, namen wij afscheid van haar. Op Paaszondag, haar verjaardag, zal voor haar de zeswekendienst worden gehouden. Dat ze mag rusten in Gods vrede.