WMC parade obs De Schatkist
10-07-2017

1728 WMC schatkVrijdag 30 juni was het eindelijk zover… de WMC showparade ging van start.

Alle groepen hadden op marsmuziek een eigen showparade bedacht en ingestudeerd. Hiervoor hadden alle leerlingen een muziekinstrument gemaakt, van panfluit tot trommels en om het verder aan te kleden hadden de kinderen een outfit geknutseld met een mooie hoed.

Als echte showbands paradeerden de trotse leerlingen over het versierde schoolplein. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en buurtbewoners vormden een prachtig publiek en hebben genoten van het optreden van de kinderen. Na afloop werd iedereen verdiend getrakteerd op iets lekkers en een verrassing. De muzikale missie was geslaagd.

Deze parade is een onderdeel van het WMC programma van De Schatkist. Al weken is de school actief betrokken bij dit grandioos spektakel welke maar eens in de 4 jaar wordt gehouden. Zo werd op het schoolplein de aftrap naar het WMC officieel met het hijsen van de WMC-vlag ingeluid en werd de school muzikaal aangekleed.

De kinderen zijn bezig met het verzamelen van lege statiegeldflessen. Met de opbrengst van het statiegeld wordt een project gesteund in tweedehands muziekinstrumenten voor Afrikaanse kinderen, onder het motto: ‘Muziek is voor iedereen toch.’ Dit is een boodschap, die obs De Schatkist heel graag steunt. Obs De Schatkist wenst iedereen plezierige, muzikale weken toe.