Wijkpunt voor jong en oud van start..
09-01-2017

1702 wijkpunt vrijwOp maandag 30 mei van het vorig jaar werd in aanwezigheid van de wethouders Weijers, Schlangen, Jongen en Wiermans het wijkpunt Laethof Meander geopend onder de noemer ‘Samen leven’. De ‘fysieke’ aankleding van het wijkpunt, bestaande uit vrijwilligers, is onlangs ingevuld waardoor er op maandag 16 januari van start kan gegaan. Monique Cox, coördinator Wijkzorgcentrum Laethof Meander, stelde tijdens de Nieuwjaarstoast op 3 januari j.l. de vrijwilligers voor die het wijkpunt in het knusse Meander restaurant, gaan ‘bemensen’. De dames Marloes Kolgen, Thea Fukking en de heren Peter Frohn en René Wijmenga, staan voor u klaar van maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur.

Voor oud en jong

Monique Cox wees er al eerder op dat het zorgcentrum Laethof graag bereid is om als gastheer voor de gemeente Kerkrade, het wijkpunt te faciliteren in het restaurant. Onder de noemer ‘Samen leven’ is deze service niet alleen bestemd voor de bewoners van het Meander complex, doch voor alle inwoners van Kerkrade-Noord c.q. Eygelshoven. Monique: “Ik ben blij dat we kunnen starten en (voorlopig) vier gemotiveerde vrijwilligers die de naamsbekendheid van het wijkpunt gaan optimaliseren. Voor jong en oud in een onafhankelijke locatie aan de Putstraat 1 in Eygelshoven onder de naam Wijkpunt Laethof, ‘in dienst’ van de gemeente Kerkrade. Tot nu toe heeft Meander de honneurs waargenomen, doch dat werkte niet optimaal in relatie tot de taken van wijkzorgcentrum Meander Eygelshoven. Ik ben er van overtuigd dat door deze vrijwilligers er een goede service kan worden geboden aan alle inwoners van Eygelshoven.”

Wethouder Leo Jongen

Ook wethouder Leo Jongen is verguld dat na een dik half jaar het wijkpunt ‘bemenst’ gaat worden. Leo Jongen: “De wijkpunten in onze gemeente zijn heel belangrijk, waaronder ook die in Eygelshoven. Locatie en service gaan nu vorm krijgen met medewerking van de gemeente middels hulp en korte opleidingen. Ik kan me voorstellen dat veel mensen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien in een groot scala van organisaties en hulpinstanties die Kerkrade (gelukkig) rijk is. Door de aanwezigheid van deze vier vrijwilligers zal daar duidelijkheid in gebracht worden, daar ben ik van overtuigd.”

Info

Iedere maandag is Thea Fukking van 10.00-16.00 aanspreekpunt voor het wijkpunt. Op dinsdag van 10.00-16.00 is dat Marloes Kolgen. Op woensdag en donderdag, ook al van 10.00-16.00 uur, zullen de heren Peter Frohn en René Wijmenga als aanspreekpunt fungeren. U kunt per mail meer info verkrijgen: ablaethof@mgzl.nl

1702 wijkpunt jongen

Fotobijschrift 1:

Op de foto van links naar rechts: René Wijmenga, Peter Frohn, Marloes Kolgen en Thea Fukking.

Fotobijschrift 2:

Wethouder Leo Jongen bezocht de nieuwjaarsreceptie van Meander Laethof en maakte meteen een praatje.