Wateroverlast in Socio Project
07-11-2023

Door een breuk in de WML-hoofdwaterleiding in Terbruggen, heeft het Socio Project maandagochtend 30 oktober flinke wateroverlast gehad. Kleedlokalen, gangen, kantoren, wc’s, magazijnen, de grote sportzaal: alles stond vol met een laag water vermengd met zand. Ook de Kegelhal-Socio ondervond last van het water.
WML is snel aan de slag gegaan om de breuk te vinden en te repareren. Ook de brandweer was snel ter plekke.
Met man en macht is vervolgens binnen geprobeerd het water en zand zo snel als mogelijk overal, uit alle hoeken en kieren, weg te krijgen. De beheerders van het Socio Project, Annie en Hein van de Kegelhal, Dion (en zijn pa John) van de Bistro en de Brandweer hebben gezamenlijk vele uren lang de handen uit de mouwen gestoken om het water uit het gebouw te krijgen en vervolgens alles grondig te drogen en schoon te maken.

Ook leden van KV Burgerlust en harmonie St.-Caecilia waren bij deze werkzaamheden betrokken. Beide verenigingen hebben namelijk diverse materialen in opslag in het Socio Project, denk aan de attributen voor de zaalinrichting voor carnavalsactiviteiten en muziekinstrumenten. Hoewel er aan attributen en instrumenten schade is, valt deze gelukkig te overzien en kan deze hoogst waarschijnlijk verhaald worden op de verzekering. De
De sporthal was helaas twee dagen (maandag en dinsdag) gesloten voor alle sporters en de schoolgymnastiek. Vanaf woensdag gingen de deuren weer open. De kegelbanen van de Kegelhal zijn tot 7 november buiten gebruik!