Viering Koningsdag in Eygelshoven
10-04-2017

1714 koningsdagProgramma voor de viering van de verjaardag van Z.M. Koning Willem Alexander

Op donderdag 27 april 2017
10.30 uur
H. Mis in het Oude Kerkje.

11.15 uur
Bijeenkomst van alle kinderen bij het Scoutinggebouw ’t kOmpas” aan de Anselderlaan­, waar ballonnen, gesponsord door Restaurant De Posthoorn, Langohr badkamers, keuken en tegels en PH-Kozijnen, kozijnen en terrassen, worden uitgedeeld.

11.30 uur
In optocht onder muzikale begeleiding naar speeltuin ‘Eendracht Op de Bossen’. Route: Anselderlaan, Op de Roskamp, Marialaan, Coelgroevenstraat, Merodestraat, Mgr. Nolensplein, van Meertenstraat tot aan speeltuin Eendracht Op de Bossen. Na aankomst in de speeltuin zullen de ballonnen worden opgelaten. Bij deze ballonnenwedstrijd zijn prijzen te winnen van € 10,00, € 7,50 en € 5,00. Inlevertermijn van de wedstrijdkaartjes tot 1 juni.

Inleveradres: B. Cremers, Molenweg 22. Kinderen, die geen ballonnenkaartje hebben gekregen kunnen die alsnog krijgen bij het uitdelen van de ballonnen.

14.00 -17.00 uur
Koningsdag-spelen-party en Uitmarkt

In en rondom het Scoutinggebouw ’t kOmpas’9. Een gevarieerd aanbod van kinderspelen, zoals springkussens, schminken, klimmuur, Rodeo stier en nog veel meer, geheel verzorgd door leden Scouting Eygelshoven. Alle kinderen van de crèche en de basisscholen zijn van harte welkom. Ook kunnen de kinderen hun spulletjes verkopen op de UITMARKT. Opgeven hiervoor kan via oc.eygelshoven@hotmail.com Voor een echt ‘konings-terras’ met bar en barbecue wordt gezorgd. Een verkoopstand voor lampionnen is eveneens aanwezig. Alle kinderspelen en -attracties zijn gratis.        

20.00 uur
Ontvangst van de gedecoreerden in Bistro Socio.                      

20.45 uur
V
erzamelen op het marktplein (horecaplein). Ook hier is een verkoopstand voor lampionnen aanwezig.

21.15 uur
LAMPIONNENOPTOCHT met muzikale begeleiding van Harmonie St. Caecilia Eygelshoven en Fluit- en Tamboerkoprs Odeon naar sportcomplex van LHC. Route: Marktplein, Laurastraat, Wackersstraat, Edixhovenstraat, Laurastraat, Kommerveldlaan, Brandtstraat, Debeijestraat, Molenweg, Eijdemsstraat tot aan het sportcomplex van LHC. Hier zal door Harmonie St. Caecilia Eygelshoven het Wilhelmus worden gespeeld. Met als afsluiting van de festiviteiten van deze Koningsdag een ‘GROOTS VUURWERK’. Toeschouwers worden verzocht het vuurwerk binnen de poorten van het sportcomplex te bekijken. De kantine van LHC is geopend. Ook verzoeken wij u geen auto’s te parkeren in de Anselderlaan aan de kant van het sportcomplex. Wij sporen de inwoners van Eygelshoven aan om op deze feestelijke dag de vlag uit te steken.