Vernieuwende schaatsbaan tijdens Ice X-perience
25-09-2017

1739 schaatsbaanBeleef winters Kerkrade

De 2017 editie van het winterevenement in Kerkrade heeft dit jaar een totaal nieuw concept. Het fundament van het evenement blijft de schaatsbaan echter deze biedt nu een bijzondere combinatie van traditie en moderne beleving. Tijdens ‘Ice X-perience’ kunnen bezoekers van de ijsbaan schaatsen op een baan gemaakt van echt ijs met verschillende niveaus en uitdagingen.

Vanaf vrijdag 8 december tot en met maandag 1 januari kunnen bezoekers van onze stad de vrolijke en jemuutliege sfeer van ‘Ice X-perience’ opzoeken in het centrum van Kerkrade. Door de aankleding en de activiteiten tijdens het evenement ervaren de bezoekers een complete beleving van winters Kerkrade. Met als spectaculair onderdeel van het programma een CRASHED ICE demo in de kerstvakantie. Crashed ice is een sport uitgevonden door Red Bull waarbij deelnemers spectaculaire afdalingen op ijs afleggen.

Uitgebreid aanbod Wethouder Tim Weijers (coördinatie evenementen) laat weten zeer enthousiast te zijn over deze nieuwe opzet van het winterevenement. Gedurende ‘Ice X-perience’ staat het centrum van Kerkrade bol van de activiteiten op en rond deze bijzondere schaatsbaan. Zo zal de Kerstman samen met zijn Kerstelfen zorgen voor een prachtige stoet door het centrum en worden er verschillende schaatslessen en wedstrijden georganiseerd op de schaatsbaan. In de Rodahal wordt, zoals ieder jaar, een spring- en klauterdag georganiseerd. Dit jaar zal op vrijdag 29 december Winktersjpas in de Rodahal plaatsvinden. Ook wordt er gezorgd voor een muzikaal (live) programma tijdens de speciale koopavonden in het centrum van Kerkrade in december.