Eygelshovense kickboksers naar WK
02-10-2017

Drie pupillen van Rick Berg naar WK Muay Thai in Italië

1740 thai kampioenBruce Ubaghs, Omar Lahibi en Jason Al Manzoure van Jeri Muay Thai, zijn de drie pupillen waarmee Rick Berg, trainer en oprichter, van 25 t/m 29 oktober, afreist naar Italië om aldaar deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Muay Thai. Geen slecht resultaat voor deze nog altijd jonge kickboksschool, gevestigd aan de Bart van Slobbestraat 16 in Eygelshoven, industrieterrein Julia. Het is met name Bruce Ubaghs waaraan hoge verwachtingen worden gesteld als gevolg van zijn behaald Nederlands kampioenschap, 14/15 jaar -75 kg, onlangs gehouden in Venray.

Rick: “We trainen hier, inmiddels met bijna 50 mensen(!), wekelijks twee uur lang. De kandidaten voor het WK doen hier zelfs nog een schepje op.“ In de goed geoutilleerde trainingszaal, is het een komen en gaan van kleine en grote boksers, die bijna ademloos de ervaringen van hun trainer opsnuiven. In nog geen twee jaar tijd is Jeri Muay Thai uitgegroeid tot een volwassen kickboksschool met een bevlogen trainer die op zijn beurt ook nog eens bondsofficial van Nederland is. Rick Berg leerde deze sport in een Thaise gym waar hij kennis maakte met de leer van Budha wat hem innerlijke rust gaf. Vele wedstrijden in het ‘Mekka’ van het Thais kickboksen volgden. Pas in 2014 kwam er een abrupt einde aan zijn carrière als gevolg van een ernstige knieblessure. Het is hartverwarmend om te zien hoe de ‘rauwe’ Rick, met het predicaat ruwe bolster, blanke pit, omgaat met zijn pupillen en leerlingen. Voor ieder is er een woordje, vriendelijk maar soms ook vermanend. Hij is begaan met zijn mensen en brengt hun discipline en respect bij in deze ‘harde wereld.

Naar Italië

Eind oktober reist Rick met zijn drie pupillen af naar Italie, naar het WK. Rick: “Reis en verblijf moeten we grotendeels uit eigen beurs betalen, maar dat hebben we er graag voor over.” Rick schat dat Bruce Ubaghs zijn grootste troef zal zijn: “Ik heb veel gezien in dit wereldje, doch de pijngrens van Bruce is opzienbarend voor zijn leeftijd en dat is toch een behoorlijk voordeel in de strijd.”

Omar Lahiba behaalde overigens, bij de Nederlandse kampioenschappen en verdienstelijke 2e plaats (16/17 jaar -75 kg). Tenslotte ziet hij Jason Al Manzoure als een absolute outsider die wel eens voor verrassingen kan zorgen.

Een knipogende Rick Berg: “Je doet me een plezier als je de clubsponsors noemt, zonder hen is er helemaal geen reis en WK.” Nou, vooruit dan maar: Roy Vreuls, Samira autorijschool, Frenk Richter, Fysio Ronald Dols, Drukhuis, Ritchi’s Steakhouse en NikkoSport SportSport. Succes mannen!