‘Verhoale oet ’t Wormdal’ dus ook oet Egelze
02-04-2018

1814 Wormdal 2Op vrijdag 20 april wordt een nieuw boek van Jean Paulssen uit Rimburg op feestelijke wijze gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom in café-zaal d’r Eck. Aanvang 19.30 uur. Zoals uit de titel blijkt, is het boek wederom geschreven in het plaatselijk dialect. Na diverse kinderboeken en o.a. zijn boek over grensrivier de Worm

neemt de oud-onderwijzer van de Anselschool de lezer deze keer mee op reis door de verschillende plaatsen in het Wormdal. Denk maar aan ‘Brokkelze’, Eygelshoven zijn geboorteplaats en Haanrade. Ook dorpen aan de andere kant van de Worm komen er in voor. Heel wat verhalen en leuke voorvallen, over het wel en wee in het dorpsleven, passeren meestal op humoristische wijze de revue.

De 100 pagina’s tellende bundel zal u heel wat onderwerpen onthullen. Maar wat, dat verklappen we niet, u zult het zelf moeten lezen. De rake zwart-wit tekeningen in het boek zijn van de hand van Jan Leenders uit Maastricht, terwijl een andere studiegenoot en goede vriend van Jean, nl. ex-Groenstrater Pierre Logister wederom de redactie en de lay-out verzorgde.

Tijdens de presentatie worden eerste exemplaren uitgereikt, leest men voor en is er een dia-klankbeeld over het Wormdal. De muziek wordt die avond verzorgd door het ‘Victoria Koperkwintet’ en ‘Ensemble Quattro Vocale’. Presentator is Joep Kleinen. Aansluitend signeren de makers. De uitgave is mogelijk gemaakt door de heemkundevereniging Landgraaf met een bewust laag gehouden prijs. In de voorverkoop en tijdens de presentatie bedraagt die € 6,50. Daarna wordt het € 9,95. Het boek is o.a. te koop bij Chocolaterie Bruns (Eygelshoven), d’r Eck (Rimburg), Kapsalon Smeets (Waubach) en Leeskunst (Kerkrade). Bestellen vooraf is aan te raden, dat voorkomt teleurstellingen achteraf. Op is echt op. Reserveren (vóór 10 april) is mogelijk via het OCGL in ‘An de Voeëgelsjtang’ in Nieuwenhagen. (E-mail: heemkundelandgraaf1982@gmail.com )