Vastenactie Eygelshoven/Kerkrade
13-03-2017

1711 Vasten schoolimpressieTwee kunnen meer dan één. En dus wordt dit jaar niet alleen in Eygelshoven, maar ook in de dekenale parochie H. Lambertus in Kerkrade volop ingezet voor het zelfde  ‘vastendoel’. Eygelshoven én Kerkrade bieden dit jaar hulp aan het centrum voor Eritrese vluchtelingen in het Soedanese Khartoem.

Doneer de komende weken in de collectebussen in de kerken of stort op rekeningnummer NL16RABO0151706506 ten name van Kerkbestuur H. Joannes de Doper ovv Vastenactie 2017.

De Vastenactie Eygelshoven/Kerkrade 2017 is een schoolvoorbeeld van hulp aan vluchtelingen in hun eigen regio, zou je kunnen zeggen. Soedan, het lijkt ver weg.

En toch is het ook dichtbij, vooral dankzij de betrokkenheid die we kennen dankzij de in Eygelshoven geboren en getogen priester Bert van Megen. Hij zit in de diplomatieke dienst bij het Vaticaan en is een paar jaar geleden door ‘Rome’ benoemd tot nuntius – zeg maar ambassadeur – in Soedan. In die hoedanigheid onderhoudt hij regelmatig contact met het vluchtelingencentrum en houdt hij ons in de parochies in Eygelshoven en Kerkrade op de hoogte van de ontwikkelingen daar.

De omstandigheden daar in dat vluchtelingencentrum zijn niet best. Het kan er bloedheet zijn, soms tot 43 graden Celsius. In warme periodes veroorzaakt het stof in de school bijvoorbeeld ooginfecties. En in regenperiodes lekken de daken. Maar de leergierige kinderen daar doen niets liever dan leren en proberen vooruit te komen.

Echter: de middelen ontbreken dan weer vaak. Er is bijna geen geld. Ze hebben weinig tot geen schriften, pennen, leerboeken en lesmateriaal. U bracht vorig jaar al 1800 euro vanuit Eygelshoven op voor de vluchtelingenschool. Daarvan wisten de Kapucijnenbroeders die de school bestieren twee prachtige tweedehands kopieermachines op de kop te tikken. En dankzij die materialen kunnen lesstof en proefwerken vermenigvuldigd worden, leerlingen beter studeren en verbetert daardoor hun positie.

U heeft daar vorig jaar daadwerkelijk bij geholpen! En ook dit jaar kunt u opnieuw uw bijdrage leveren aan de Vastenactie.

Doe dat alstublieft. U kunt hun toekomst een stukje beter maken.

Doneer de komende weken in de collectebussen in de kerken of stort op rekeningnummer NL16RABO0151706506 ten name van Kerkbestuur H. Joannes de Doper ovv Vastenactie 2017.