Uitstel plantdag Levensbomen Holzkuil
09-11-2020

LOGO LEVENSBOMENBOS KERKRADEOnlangs werden in korte tijd alle 200 beschikbare bomen uit het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan in gebied Holzkuil in Kerkrade Noord geadopteerd door inwoners van Kerkrade. Aangegeven was dat de plantdag van deze bomen in november zou plaatsvinden. Helaas moet deze dag verplaatst worden naar november 2021.

Vanwege de huidige aangescherpte coronamaatregelen is het niet mogelijk om op een veilige en verantwoorde wijze een plantdag voor het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan te organiseren. Veel adoptanten willen namelijk hun Levensboom graag zelf planten. Op die wijze komt de persoonlijke betrokkenheid tot zijn recht en is niet alleen de levensboom maar ook de plantdag voor velen een bijzonder moment. Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte): “We hechten veel waarde aan de grote emotionele betrokkenheid van de adoptanten bij het Levensbomenbos. Uitvoering van dit project zonder de adoptanten er fysiek bij te kunnen betrekken, is voor ons daarom geen optie. Als gemeente respecteren we deze belangrijke uitgangspunten en stellen we daarom de plantdag met één jaar uit.”

Alle adoptanten zijn door middel van een brief persoonlijk op de hoogte gesteld. De geadopteerde bomen blijven op naam gereserveerd. Bent u een adoptant en heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer:14 045 of via e-mail: secretariaat_hammolenweg@kerkrade.nl.