THE DREAM, het jeugd- en jongerenwerk van Impuls
09-11-2020

46 Impuls1Het Jeugd- en jongerenwerk van Impuls biedt jongeren een leuke plek om samen te komen met leeftijdsgenoten en gezellige activiteiten te doen. Dat kan in een jongerencentrum of ergens anders, bijvoorbeeld in de wijk. In elk jongerencentrum is een professionele jongerenwerker bij wie je terecht kunt als je vragen hebt over alles wat je bezighoudt.Ook voor huiswerkbegeleiding, kidsclubs en tienerclubs en kookclubjes kun je in de jongerencentra terecht. Soms organiseren we een leuke filmavond of gamenight. En ieder jaar tijdens de zomervakantie wordt Zommersjpas georganiseerd. Een hele zomer lang de leukste activiteiten voor alle jongeren in Kerkrade.

Wellicht heb je ze wel eens gezien. In Kerkrade tijdens een van de vele evenementen voor de jeugd, op straat of op school. Of misschien ken je ze van een van de 4 gezellige jongerencentra in Kerkrade. Wie zij zijn? Precies, het jeugd- en jongerenwerk van Impuls! Voor en door jongeren, met het oog op talentontwikkeling en een sociale spil in de wijk. En ze willen dat iedereen dat weet!

Jongerencentrum The Dream
“Als jeugd- en jongerenwerker ben ik zelf verbonden aan the place to be voor de jeugd in Eygelshoven en omstreken: jongerencentrum The Dream, onderin het Socioproject aan de markt. Daar organiseer en coördineer ik laagdrempelige activiteiten waar de jongeren elke dinsdag en woensdag terecht kunnen voor naschoolse activiteiten en sociale contacten. Tegen een hele kleine bijdrage. Op dinsdag is er Teensclub voor de jongeren vanaf 9 jaar, op woensdag Kidsclub voor de allerjongsten in de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar. Vanaf januari komt daar op maandag nog een activiteit bij voor de oudere tieners vanaf 13 jaar. Dit alles wordt uitgevoerd en begeleid door onze gemotiveerde vrijwilligers en stagiaires, daar mogen we trots op zijn!”, aldus Mandy Römkens, coördinator van het jongerencentrum The Dream.

Zichtbaar op straat
“Helaas gooit Corona al een poosje roet in het eten, ook bij Impuls. Zo werden de jaarlijkse evenementen zoals Zommersjpas, Winktersjpas en alle andere uitjes aangepast om aan de maatregelen te voldoen en zijn we een hele poos enkel online actief geweest op onze social media kanalen met challenges en jongerenwerk op afstand.
Maar niet getreurd! Want wanneer we niet in onze jongerencentra zijn, vinden jullie ons ambulant op straat. Voor een praatje, een lachbui of gewoon om even te klagen. Dus, maak je je rondje door Eygelshoven, let dan eens op de zwarte jassen met het Impuls logo. Vind je ons en kun je dan vertellen dat je over ons hebt gelezen in de Anselbode, dan hebben wij een leuke attentie voor jou!”.

Heb je vragen over het jongerenwerk in Eygelshoven of wil je gewoon eens langskomen?
Schroom niet en neem contact op met Mandy Impuls via 0634103730 of stuur een berichtje via onze Facebookpagina Jongerencentrum The Dream.
Tot snel bij Impuls!