Twee Caecilia’s bundelen krachten in matineeconcert
04-03-2024

Op 24 maart aanstaande zullen de harmonie St. Caecilia Eygelshoven en Koninklijke harmonie St. Caecilia Spekholzerheide de handen ineenslaan voor een gezamenlijk matineeconcert.
De twee harmonieën hebben elk een rijke geschiedenis. Hun passie voor muziek en gemeenschapszin maken hen tot gewaardeerde onderdelen van de lokale cultuur.
Het idee voor dit concert is ontstaan tijdens de coronapandemie, toen gezamenlijk muziek maken tijdelijk niet kon. Toen was er volop tijd om te zoeken naar muzikale uitdagingen, zoals een gezamenlijk concert van twee harmonieën. De dirigente van Eygelshoven, Dian Drugmand, had contact met de voorzitter van Spekholzerheide, Will Kroonen. Al snel werd een samenwerking tussen beide harmonieën beklonken.
De harmonieën hebben inmiddels meermalen samen gerepeteerd. Donderdags in Eygelshoven en op zondag in Spekholzerheide. In beide harmonieën heerst een fijne
verenigingscultuur, ook de samenwerking tussen de leden verloopt prima. “Qua bezetting vullen de leden en de verschillende instrumentgroepen elkaar perfect aan en het is fantastisch om samen met een grote groep muzikanten een uitdagend repertoire te repeteren”, aldus de voorzitter van Eygelshoven Björn Brouns.
Het publiek kan genieten van een gevarieerd programma met hedendaagse harmoniemuziek, eigentijdse composities en wellicht zelfs enkele verrassingen.
Dit bijzondere concert vindt op 24 maart plaats in het Socio Project. Aanvang 11.00 uur, de zaal gaat open om 10.30 uur en is voor iedereen gratis te bezoeken.