The Children Act bij de drie ringen
09-01-2023

Op donderdagmiddag 19 januari organiseert De drie ringen, centrum voor spiritualiteit en zingeving in het Sint Jansheem, naast de parochiekerk in Eygelshoven, een lunch + filmvoorstelling. De lunch begint om 12:45, de film start ca 13:30 uur. De kosten voor de lunch bedragen € 5,00 en voor de film kunt u een vrije gave doneren. Liefst vóór 12 januari 2023 aanmelden via…

‘THE CHILDREN ACT’
Fiona Maye is een rechter die alom gerespecteerd wordt. Alleen thuis misschien wat minder. Zij en haar man zijn het regelmatig oneens over hoe toewijding eruit zou moeten zien en Fiona stort zich nog meer op haar werk.
Ze krijgt een zaak over een 17-jarige aan leukemie lijdende Jehova’s getuige, die vanwege zijn geloof bepaalde medische hulp weigert. Fiona moet beslissen of hij wel oud genoeg is om die keuze te maken. Los daarvan heeft het ook effect op haar eigen leven.
Het punt dat men in deze film duidelijk wil maken, mag ieder zelf invullen. Er is voor de kijker voldoende ruimte om zelf iets vinden van de situatie.

Wat wel heel duidelijk is, is dat Fiona graag de touwtjes in handen heeft, zowel in haar werk, als privé. En daar gaat het dus ook mis voor haar. De situatie doet haar inzien dat er meer dan alleen wetgeving komt kijken bij bepaalde situaties. Gevoel bijvoorbeeld. En ook luisteren naar mensen, is niet heel onbelangrijk.

En wat te denken van de tijd nemen voor iemand. Kortom: werk is belangrijk, maar misschien toch niet het allerbelangrijkste.
Mooie klassieke muziek, een schitterende Emma Thompson en een uitdagend verhaal.

Deze Britse film uit 2017 duurt 105 minuten.