TCLE organiseert weer uniek toernooi
12-03-2018

1811 tennisDit jaar organiseert Tennis Combinatie Laura Eygelshoven (TCLE) alweer voor de 5e keer een officieel KNLTB-toernooi. Een open toernooi zo vroeg in het seizoen (van zondag 25 maart t/m (paas)maandag 2 april) is uniek voor Zuid-Limburg en vormt de ideale start voor het nieuwe competitieseizoen.

Meedoen? Inschrijven kan nog tot 17 maart a.s. U bent ook van harte welkom als toeschouwer bij dit gezellige en sfeervolle evenement.

Bijzonder toernooi

In 2010 vernieuwde TCLE haar tennispark, bestaande uit vier verlichte tennisbanen gelegen op de hoek Anselderlaan/Bosweg te Eygelshoven, en koos voor een nieuwe baansoort: het gravel werd vervangen door Advantage RedCourt. Het voordeel van deze nieuwe ondergrond is dat deze banen bij veel meer weersomstandigheden bespeelbaar zijn. Zo is het mogelijk om al voor de start van de competitie het park klaar te hebben voor een toernooi van formaat. Dit KNLTB-toernooi staat op de wedstrijdkalender aangeduid als Laura-toernooi en is niet alleen bijzonder voor de vereniging zelf, maar is ook uniek in Zuid-Limburg. Nergens anders wordt een toernooi gespeeld nog voor de competitie van start gaat. Dit is een bewuste keuze van de wedstrijdleiding: “Als de voorjaarscompetitie start zijn de meeste deelnemers nog ongeoefend na een lang binnenseizoen. Dankzij het Laura-toernooi hebben spelers of teams de kans om al te wennen aan de buitenbanen en fit te beginnen aan de competitie” aldus toernooileider Jo Thönnissen.

Het voornemen is om het Laura-toernooi de komende jaren vast op de kalender te blijven zetten.

Meedoen?

Wil jij in vorm komen voor de voorjaarscompetitie 2018 of het buitenseizoen simpelweg goed en gezellig beginnen? Schrijf je dan nu in via www.toernooi.nl. Er zijn in totaal achttien verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen. De inschrijving sluit op zaterdag 17 maart 2018.