TCLE organiseert weer Lauratoernooi
10-03-2020

TennisDit jaar organiseert Tennis Combinatie Laura Eygelshoven (TCLE) alweer voor de 7e keer een officieel KNLTB-toernooi. Een open toernooi zo vroeg in het seizoen (van zondag 22 maart t/m zondag 29 maart) is uniek voor Zuid-Limburg en vormt de ideale start voor het nieuwe competitieseizoen.

In 2010 vernieuwde TCLE haar tennispark, bestaande uit vier verlichte tennisbanen gelegen op de hoek Anselderlaan/Bosweg te Eygelshoven en koos voor een nieuwe baansoort: het gravel werd vervangen door Advantage RedCourt. Het voordeel van deze ondergrond is dat deze banen bij verschillende weersomstandigheden bespeelbaar zijn. Zo is het mogelijk om al voor de start van de voorjaarscompetitie het park klaar te hebben voor een toernooi van formaat. 

Start toernooireeks in Eygelshoven
Dit KNLTB-toernooi staat op de wedstrijdkalender aangeduid als Laura-toernooi en is niet alleen bijzonder voor de vereniging zelf, maar ook voor heel Zuid-Limburg. Nergens anders wordt een toernooi  gespeeld nog voor de competitie van start gaat. Dit is een bewuste keuze van de wedstrijdleiding: “Als de voorjaarscompetitie start zijn de meeste deelnemers nog ongeoefend na een lang binnenseizoen. Dankzij het Laura-toernooi hebben spelers of teams de kans om al te wennen aan de buitenbanen en aan de weersomstandigheden voor deze periode, en kunnen deze goed voorbereid en fit beginnen aan de voorjaarscompetitie” aldus toernooileider Jo Thönnissen. “Uit het groot aantal inschrijvingen tijdens de voorgaande edities, zelfs vanuit de hele Provincie, is namelijk gebleken dat de doelstelling van dit toernooi door de vele deelnemers zeer wordt gewaardeerd. Het voornemen is dan ook om het Laura-toernooi ook de komende jaren vast op de kalender van de KNLTB  te blijven zetten”.

Meedoen?

Wil jij in vorm komen voor de voorjaarscompetitie 2020 of het buitenseizoen simpelweg goed en gezellig beginnen? Schrijf je dan nu in via www.toernooi.nl. Er zijn in totaal achttien verschillende  categorieën waaruit je kunt kiezen, te weten Dames Dubbel, Heren Dubbel en Gemengd Dubbel in de speelsterktes 5, 6 en 7 en in de leeftijdscategorieën 25+ en 50+. De inschrijving sluit op zaterdag 14 maart 2020.