Successen voor kegelclub Eygelshoven
12-06-2023

Van woensdag 24 mei tot en met vrijdag 29 mei werden in het Duitste Ostbevern, een klein plaatsje in de buurt van Münster, de wereldkampioenschappen schaarbaan-kegelen voor senioren gehouden. De Nederlandse ploeg van bondscoach Hein Braeken, met een hoog Eygelshovens gehalte, ging enigszins teleurstellend van start, maar herstelde zich knap en kwam met drie medailles weer op huis aan.

Bondscoach Hein Braeken: “Een week voordat deze WK werd gehouden, zijn we met een paar teamleden naar de banen gaan kijken waarop we moesten spelen. Je kon meteen merken, dat deze banen niet konden tippen aan de banen in de kegelhal, dus dat zou enigszins de zwakke start van ons team kunnen verklaren. Maar nu ik er op terug kijk, ben ik toch dik tevreden met het behaalde resultaat.”
Vermeldenswaardig is dat de selectie van het Nederlandse team geheel bestaat uit leden van Kegelclub SKC Eygelshoven met de thuisbasis in de kegelhal van het Socio.

De eerste dag van dit wereldkampioenschap verliep voor de Nederlandse ploeg nogal teleurstellend. Van het Nederlandse herenteam bestaande uit Marco Baur, Hein Braeken, Frans Feuler en Wim Bleijlevens, kon niemand zich in de voorrondes plaatsen voor een plek in de finales, waar de medailles verdeeld worden.

Nog even was de hoop gevestigd op het tandemkoppel Annie Eggen en Jolanda Baur, maar ook zij bleven steken in de voorronde.

De volgende toernooi dag verliep voor de Nederlandse ploeg een stuk beter. Marco en Jolanda Baur veroverden een plek in de finale, in de discipline team dubbel mix. In een spannende wedstrijd behaalden zij, met een bronzen plak, een prachtig resultaat.
Tandem koppel Marco Baur en Frans Feulers behaalden een super resultaat met een plaats in de finale, maar een medaille zat er helaas niet in.

Op de laatste wedstrijddag werd er gestreden om het kampioenschap voor heren met als een van de deelnemers, Marco Baur van SKC Eygelshoven. Marco was een van de titelkandidaten en kwam in goede vorm aan de start. Al vlug bleek dat de strijd zou gaan tussen hem en zijn Duitse rivaal Knuth Martini. Lang leek het er op dat de wedstrijd in het voordeel van Marco beslecht zou worden, maar in de laatste rondes trok de Duitse kampioen de wedstrijd naar zich toe. Marco Baur, die graag in het hol van de leeuw wereldkampioen wilde worden, was na deze heksenstrijd uiteraard teleurgesteld, maar dat veranderde vlug in blijdschap want een zilveren plak op een WK is natuurlijk een fantastische prestatie.