SKC Eygelshoven Kampioen
17-04-2023

Zondag 2 april was het eindelijk zo ver. Na een seizoen vol emoties, hard werken en toewijding stond de kampioenswedstrijd van SKC Eygelshoven op het programma. KSK Manderfeld was de tegenstander. Tegen de laagvlieger was het niet een kwestie van kunnen winnen, maar moeten winnen.

In het eerste blok startte zoals gebruikelijk Jesse Hanssen en Mitchell Rosenboom voor SKC Eygelshoven. Waar Jesse een goede eerste baan van 227 had, was het Mitchell die het deze wedstrijd moeilijk had en begon met een voor zijn doen magere 202 op baan 2. Na deze eerste baan had de SKC al een voorsprong van 86 kegels. Waar Jesse de goede lijn doortrok met een mooie 230 op baan 1, ging Mitchell verder met 201, wederom werd de voorsprong uitgebouwd. Mitchell kwam met een eindresultaat van 795 van de baan. Jesse, die ijzersterk kegelde, trok alles uiteindelijk recht met 896 hout en zo won SKC Eygelshoven het eerste blok met 252 kegels verschil.

Het tweede blok was, zoals zo vaak dit seizoen ‘beresterk’. Waar Mitchell normaal een van de bommenwerpers van het team is, nam Bas Slangen deze taak nu op zich. Bas begon met een goede 204 op de toch wel moeilijke baan 4. Op baan 1 was hij los, met een sterke 125 in de volle en een zeer sterke ruimpoort legde hij een mooie 231 kegels neer. Dit breidde hij uit naar een 865 hout. Marco kon dit echter nog recht trekken. Na een mindere baan 2, met 195 hout, trok hij dit op baan 3 recht met 225 hout. Die lijn kon hij echter ook niet meer helemaal doortrekken, maar hield er uiteindelijk nog een mooie 838 hout aan over. Uiteindelijk was het verschil met de laagvlieger Manderfeld 463 hout groot Hierdoor was de uitslag duidelijk, 3- 0 en SKC Eygelshoven is kampioen.

Na 30 jaar weer kampioen

Zo werd het eerste team door deze overwinning kampioen in de BelNed competitie, een samengetrokken competitie tussen Nederland en België. Na 30 jaar is SKC Eygelshoven (SKC Hoensbroek zoals de club voorheen heette) weer landskampioen. Het feest is afgesloten met een hapje en een drankje en….. het was nog lang onrustig in de kegelhal van het Socio.

Foto bijschrift: V.l.n.r. Mitchell Rosenboom, Bas Slangen, Hein Braeken, Marco Baur, Jesse Hanssen