Shuttlekanon voor BC Cosmos ’77
13-10-2020

logo cosmosBC COSMOS ’77 heeft in het begin van dit seizoen een zogeheten shuttlekanon geïntroduceerd. De Eygelshovense badmintonvereniging kon deze aanschaf doen mede dankzij verschillende subsidies die zij wist te verwerven. Het apparaat werd uiteraard meteen uitvoerig getest bij de trainingen van de junioren en senioren en viel bij beide groeperingen meteen in goede smaak.

Het shuttlekanon is zonder meer een grote aanwinst voor de jeugd groep. Deze groeit momenteel erg snel en de trainers Jos en Natasja worden sinds kort geassisteerd door Richard. Samen maken deze drie trainers met het shuttlekanon de trainingen niet alleen efficiënter, maar vooral ook leuker. Met het kanon kunnen meer spelers tegelijkertijd op een baan trainen. Het shuttlekanon schiet de shuttles over het net, maar elke keer net even in een andere richting, zodat er een spelsituatie nagebootst kan worden. Of juist steeds op een repeterende manier zodat het voetenwerk geoefend kan worden. Terwijl voor de jeugd de basisoefeningen heel belangrijk zijn, is het voor de senioren belangrijker om hun slagen goed uit te voeren. De competitiespelers kunnen door het precieze aangeven van het kanon de puntjes op de ‘i’ zetten.

Wil je het shuttlekanon eens van dichtbij bekijken of lijkt het je leuk om een keer mee te spelen? Kom dan naar een van onze speeldagen, waarover je informatie kunt vinden op onze website www.bccosmos77.nl of onze Facebookpagina.