Poster ‘Klone Joep’
04-02-2019

1906 kloone Joep webKunstenares Miriam Vleugels heeft ook dit jaar weer de poster ‘Klone Joep’ gecreëerd. De Klone Joep staat ‘Sjiek en Sjtram’ als ode aan het jubilerende 36’er Regiment, de Kling Kirchröatsjer Sjtadsjarde en Blauw-Wies Wetzels. Daarnaast heet de Klone Joep de vele gardisten die Kerkrade zullen bezoeken tijdens het 25e Euregionaal Gardentreffen van harte welkom.

Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) en wethouder Tim Weijers (Marketing en evenementen): “Carnaval leeft in Kerkrade! Dit soort feesten zorgen voor een rijk cultuurhistorisch verleden, waardoor het onze inwoners en bezoekers met de stad verbindt. De poster ‘Klone-Joep’ is daar een uiting van en daarom voor de gemeente van groot belang”. Vanaf 6 februari is de poster gratis verkrijgbaar bij het stadskantoor van de gemeente Kerkrade, Deurenberg Thuiskantoor Boekhandel, Klieë Veer, Slagerij Jongen in Eygelshoven, Handelsonderneming Parkstad in Bleijerheide, SND Schreurs in Kerkrade-West, Primera in Kerkrade-West en Outlet Bosman Kerkrade in Chèvremont.

Onderschrift foto: “Kunstenares Miriam Vleugels overhandigt samen met stadsprins Rob II de nieuwe poster ‘Klone Joep’ aan wethouder Tim Weijers en wethouder Jo Schlangen.”