Pluktuin Laethof winnaar ‘Trots op mijn buurt’
28-09-2022


02 Prijs pluktuin 1Vlugger dan verwacht staat uw redacteur van de Anselbode weer bij de ‘Pluktuin’ van de Laethof. Het is zaterdag 24 september en Burendag. Op bezoek komt directeur Vastgoed René Clement van Wonen Limburg, om een cheque te overhandigen aan de vrijwilligers van de Pluktuin Laethof. Deze drie vrijwilligers, Marcel Brull, Hans Jussen en Huub Paffen onderhouden al langer dan tien jaar met plezier de pluktuin en dat doen zij samen met een aantal bewoners in de leeftijd tussen de 75 en 82 jaar. Zij zijn één van de winnaars van de ‘Trots op mijn buurt 2022’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg.

Elkaar ontmoeten is belangrijk
Waar ruim elf jaar geleden nog sprake was van een grasveld, naast de woongebouwen Laethof, is er nu een prachtige, kleurrijke tuin, die de biodiversiteit in de buurt flink vergroot. De pluktuin heeft verder een sterk verbindende rol tussen de bewoners van de appartementengebouwen en de bewoners van de zorginstelling, De Laethof, een ander belangrijk doel van de tuin. René Clement is blij dat de pluktuin, gekozen is tot één van winnaars: “De tuin brengt mensen met elkaar in contact. Zeker voor de bewoners van de zorginstelling, waarvoor ongedwongen ontmoetingen geen vanzelfsprekendheid is.”, aldus René Clement. Hij overhandigde aan de vrijwilligers de prijs, van maar liefst 2.500 euro.

Marcel Brull, een van de vrijwilligers en vanaf het eerste uur betrokken bij de Pluktuin is blij, met de prijs en vooral met de cheque van 2.500 euro. Op de vraag waaraan het geld besteed gaat worden, antwoordt hij: “Natuurlijk gaan we het geld besteden aan de tuin. Op de eerste plaats moet er nog een schaduwdoek vervangen worden. Door wij hebben last van de extreem warme zomers en van de klimaatverandering. Het geld kunnen we goed gebruiken als we op zoek gaan naar planten, die beter zijn opgewassen tegen hogere temperaturen.”

Prijsvraag Trots op mijn buurt
Het was de tweede keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samenwonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken.

Fotobijschrift foto 01: Directeur Vastgoed René Clement overhandigt de prijs aan Marcel Brull.