Paasboodschap
27-03-2018

1813 PasenPasen is een feest omgeven met tradities en gebruiken… Het ei is het paas-symbool. Waarom? Uiterlijk lijkt het een steen. Een graf. Maar van binnen broeit het leven. Het graf baart een kuiken. Het voorjaar was de tijd waarop kievits- en andere eieren geraapt werden. Ze werden gegeten. Ze werden gekleurd. En vooral: ze werden gezocht!

Op zoek gaan… Een ontroerend gebruik: De eieren werden verstopt. Daarna moesten ze worden gezocht. De kleine verwijzingen naar ‘er is meer tussen hemel en aarde’, de zaken die echt van waarde zijn, blijvend zijn. Je moet er naar op zoek. Je moet er je best voor doen: om ze te vinden, om ze vast te houden…

Pasen is een vrolijk feest want het gaat over de overwinning van het leven. Een wereld die zo zwaar gebukt gaat onder het geweld van de dood, die veert op bij het besef dat het leven de overwinnaar is. God zoekt ons en wij bestaan. Dat mogen we vieren: de onverwoestbare toekomst van het leven.

Het Christelijke Pasen is het feest van dat kleine lichtje bovenop die grote kaars. Mogen we altijd in dit licht leven. Moge het ons vreugde schenken, en hoop en moed. Van harte een zalig en vrolijk Pasen toegewenst!