Overvliegen bij scouting Eygelshoven
08-10-2020

41 Overvliegen scouting

Afgelopen weekend vierde Scouting Eygelshoven de start van een nieuw Scoutingseizoen. Traditioneel is dit het moment dat enkele leden ‘overvliegen’ naar een volgende leeftijdsgroep. Overvliegen is elk jaar weer een speciaal moment waarbij enkele leden een beetje afscheid nemen van oude vrienden en tevens voor een nieuwe uitdaging staan. De ‘overvliegers’ worden tijdens een ceremonie door de oudere Scouts vliegend overgebracht naar de nieuwe groep.

Vanwege alle coronamaatregelen was de ceremonie dit jaar enigszins aangepast. Maar zoals het echte scouts betaamt, hadden zij een origineel alternatief bedacht en konden de overvliegers via een natte stormbaan bij hun nieuwe groep binnenvliegen.
Bij de ceremonie van het overvliegen horen ook altijd leuke activiteiten. Zo maakten de Scouts, Explorers en Rover-
scouts middels diverse spellen en tochten, kennis met het oude, historische Eygelshoven. De Bevers en de Welpen trokken er in hun laarzen op uit om in de buitenlucht allerlei leuke spellen te doen.

Scouting laat je uitdagen!!
Hou jij van een mooi kampvuur? Een leuke ontdekkingstocht in de natuur? Of wil je creativiteit kwijt in een mooi kunstwerk. Vind je het bovenal een uitdaging om, samen met een enthousiast stafteam, de jeugdleden een onvergetelijk avontuur te laten beleven?
Scouting Eygelshoven daagt jou uit om eens een kijkje te nemen in ons Scoutinggebouw aan de Anselderlaan. Voor meer informatie kijk op onze facebookpagina of neem contact met ons op via informatie@scoutingeygelshoven.nl

Wat kun je bij Scouting doen?
Eigenlijk kun je beter de vraag stellen wat je niet kunt doen bij Scouting? Om maar iets op te noemen: Van hutten bouwen tot het koken van een heerlijke maaltijd op het kampvuur. Van het knutselen van een raket tot het pionieren van een grote houten uitkijktoren. Elke week is weer anders en er is voor iedereen altijd iets leuks en leerzaams te beleven.
Wil je méér weten over Scouting Eygels-
hoven, kijk dan eens op onze facebookpagina of kom op vrijdagavond of zaterdag eens langs bij ons gebouw aan de Anselderlaan.

Scouting: voor jong en ‘oud’.
Niet alleen voor de kinderen is er veel te beleven bij Scouting Eygelshoven. Ook voor de volwassene is Scouting een uitdaging. Je kunt er samen met een enthousiast stafteam leuke en spannende activiteiten op touw zetten voor de kinderen. Of zorg jij er liever voor dat de staf en de kinderen op een goede en veilige manier hun Scoutingspel kunnen beleven?
Wekelijks komen bijna 100 Scouts in het gebouw bij elkaar en er is altijd wel iets te doen. Wil jij ons hierbij helpen, kijk dan op onze facebookpagina of op www.scoutingeygelshoven.nl