Oude kermisfoto’s, Wie ?
26-07-2023

De Stichting Eygelshoven door de Eeuwen Heen is druk bezig met voorbereiding van de open dagen op 7 en 8 oktober a.s. in de Laethof. Dit jaar belicht zij een aantal bijzondere thema’s, zoals de Brónk en de Kirmes, de sacramentsprocessie en de kermis.

In vroegere jaren trok op de zondag die het dichts bij 24 juni -de feestdag van de H. Joannes, de patroon van onze parochiekerk- lag de Brónk. Speciaal voor deze processie werden de straten versierd met bloemen- en zandbedden en vlaggen en vaandels en achter de ramen van de huizen en in deuropeningen stonden heiligenbeelden en brandende kaarsen.
Het was ook de dag van de grote kermis op de markt, destijds één groot plein omgeven door hoge populieren. Deze kermis was in de wijde omgeving bekend vanwege het groot aantal attracties. Familie kwam op bezoek en werd getrakteerd op Limburgse vlaai, veelal zelf gemaakt. In de vele cafés die Eygelshoven telde, werden die dagen volop danasavonden georganiseerd.

Tijdens de open dagen wil de heemkundevereniging met foto’s (en eventueel bewegende beelden) de sfeer van die jaren weer oproepen.
Daarvoor doet de heemkundevereniging een beroep op mensen die beeldmateriaal hebben van die bijzondere evenementen van toen, en dan met name beelden van de kermis. Zij zou dat materiaal graag even lenen en scannen, waarna u het uiteraard weer terug krijgt.
Mocht U in bezit zijn van kermisfoto’s, dan kunt u dat kenbaar maken via het mailadres info.seddeh@gmail.com onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. De heemkundevereniging neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook op maandagavond vanaf 20.00 uur bellen met 045-205 7088 en op donderdagmorgen vanaf 10:00 uur.