Opendag Vrije Akademie op zondag 9 september
04-09-2018

1836 ZOM 2Open Dag Vrije Akademie Parkstad in Landgraaf in “An de Voeëgelsjtang’ van 13.00 tot 16.30 uur. In het kader van jubileum een mooi aanbod met veel creatieve activiteiten, workshops en cursussen voor iedereen! Op zondag 9 september opent de Vrije Akademie haar deuren in “An de Voeëgelsjtang” 12 in Landgraaf. Iedereen is van harte welkom en kan kennismaken met uiteenlopende creatieve cursussen (variabel van 5 tot 30 lessen), ons deskundig docententeam en de prachtige cursus-accommodatie van de Vrije Akademie. In het kader van het jubileum zullen wij ook dit cursusjaar een aantal bijzondere creatieve workshops aanbieden.

Cursussen en korte lessenreeksen in ‘An de Voeëgelsjtang” in Landgraaf

Op deze open dag kan iedereen vrijblijvend allerlei vragen stellen, demonstraties en voorbeelden zien van een scala aan zowel kortlopende als langdurige creatieve cursussen. In Landgraaf vindt u informatie over boetseren en keramiek, beeldhouwen, speciale cursus rondom de techniek van het aquarelleren en portret en model boetseren of schilderen. Nieuw is de cursus ‘pottenbakken’ door Louis Stams en basiscursus ‘tekenen en schilderen’ door Vera Gulpers in Landgraaf. Deze basiscursus is heel geschikt voor beginners die willen starten met het zich eigen maken van de teken en schildertechnieken in een korte cursus. Een andere bijzondere en creatieve cursus is de cursus ‘textiele werkvormen’ . In deze cursussen experimenteert u met diverse materialen en technieken rondom een bepaald thema zoals ‘me and myself(ie) of ‘ruimte scheppen’. Andere speciale cursussen in Landgraaf zijn portret en model schilderen en boetseren. In deze cursussen krijgt u de gelegenheid uw vaardigheden te verdiepen.

“Iedereen die op creatief vlak iets wil doen, kan bij ons starten, aldus Natalie Savelsbergh, directeur bij de Vrije Akademie”. Voorkennis of speciaal talent is absoluut niet nodig. Alle cursussen worden gegeven in groepen waarin iedereen ook individueel wordt begeleid en zijn eigen onderwerp, techniek en stijl ontwikkelt. De lessen worden gegeven door vakkrachten; ‘toppers’ die vanuit hun opleiding en gevoel een grote passie en affiniteit hebben met het vak en dit kunnen overbrengen op de cursisten. Bekende kunstdocenten die al lang met succes teken-en schildercursussen in diverse technieken en stijlen geven bij de Vrije Akademie zijn: Wim Pelzer, Hub Pasmans, Annemiek Jongen (portret & model) Ronald van Rikxoort (aquarel), Wim Meijs en Joseph Kerff. Boetseren en keramiek wordt gegeven door Maria Stams en Marjo Boesten en beeldhouwen door Frits van Roon.

Nieuw-workshopprogramma met workshops met diverse en uiteenlopende technieken

Tevens hebben we voor het nieuwe cursusseizoen een speciaal jubilieum workshopprogramma ontwikkelt waarin u kennis kunt maken en aan de slag gaat met verschillende creatieve technieken zoals ‘bonbons maken’. Glasfusion, reliëfs boetseren of pastel tekenen. Op onze open dag wordt het workshopprogramma gepresenteerd en kunt u hier vragen over stellen.

Creatieve cursussen voor kinderen in Landgraaf

Nieuw: creatief atelier met diverse technieken vanaf 7 jaar!