Monumentenmaand
04-09-2018

1836 MonumentendagIn september wordt de Monumentenmaand gevierd. Bijzonder Nederlands cultureel erfgoed wordt die maand toegankelijk gemaakt voor iedereen. In Kerkrade en omgeving worden gedurende de hele maand september evenementen georganiseerd, dit keer met het thema ‘In Europa’.

Eurodedag

De Monumentenmaand gaat zondag 2 september van start met de Eurodedag. De Eurodedag is dit jaar een Open Monumentendag Special, die bol staat van activiteiten waarbij jong en oud de rijke geschiedenis van Kerkrade en Herzogenrath kunnen beleven bij de Baalsbruggermolen, Burg Rode, Abdij Rolduc, Marienkriche en Eurode Business Center (EBC).

Wandeling, rondleiding, excursies

Er vinden lezingen plaats over historische grensoverschrijdende onderwerpen als architectuur, natuur en stadsmuren. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven over een begraafplaats, door Aken en door Vaals en kan men deelnemen aan een natuurwandeling of bus excursie.

 

Open dagen

Ook de Botanische Tuin, Kasteel Erenstein, Schacht Nulland en Lambertuskerk houden in het weekend van 8 en 9 september een open dag.

Meer informatie?

Haal de flyer met het uitgebreide programma bij een van de deelnemende organisaties of kijk op een van de websites www.kerkrade.nl of www.bibliotheekkerkrade.nl voor meer informatie over de activiteiten.

Samenwerking De Bankgiro Loterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd in Kerkrade en Aken. De gemeente Kerkrade, Bibliotheek Kerkrade en de Volkshochschule Aachen hebben samen met Abdij Rolduc, de Watermillfoundation, de Botanische Tuin Kerkrade, Burg Rode, Vazom, IVN, Schacht Nulland, Lambertuskerk en het EBC een gevarieerd

grensoverschrijdend programma samengesteld. Open Monumentendag Specials zijn regionale monumentendagen met een eigen thema en vinden gedurende het hele jaar plaats.