Open monumentendagen 10 en 11 seotember
30-08-2016

1635Open MonumentOpen Monumentendagen 10 en 11 september.

Tijdens de open monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september organiseert de stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ een tentoonstelling over ‘Het verenigingsleven van vroeger in Eygelshoven’.

Er wordt een unieke verzameling van foto´s, pamfletten en attributen tentoongesteld. Ook zijn er de nodige verenigingsvlaggen te bewonderen. In het leslokaal van het mijnproject zullen enkele filmpjes over de mijnen getoond worden. U wordt in de gelegenheid gesteld om een bezoek te brengen aan het mijnmuseum.

U kunt ook terecht bij de alom bekende boeken en platenbeurs tijdens deze dagen. Er is een grote en gevarieerde collectie boeken en platen aanwezig. Voor elk wat wils, tegen zeer schappelijke prijzen. De uitgaven van boeken van de stichting zijn eveneens verkrijgbaar, evenals de Heemkunde kalender 2017 met een mooie lay-out en prachtige foto´s van Eygelshoven. Een scharensliep zal aanwezig zijn met zijn antieke scharenslijpmachine. Iets unieks. Heeft u nog botte messen, scharen e.d., neem ze mee. Tegen een schappelijke prijs worden ze geslepen. Op zondag 11 september om 15.00 u. vindt er een bezichtiging van het Oude Kerkje plaats. Deze wordt verzorgd door enkele leden van de stichting. De belangstellenden verzamelen zich op de Laethof of bij de trappen van het Oude Kerkje. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Accordeonist Belvauer Hansi zal het geheel wegens succes van de laatste boekenbeurs muzikaal komen opluisteren. Ook kunt u gezellig op het binnenterrein een kopje koffie drinken. De openingstijden zijn op zaterdag 10 september van 11.00 u. tot 16.00 u. en op zondag 11 september van 11.00 u. tot 16.00 u. Locatie is de Laethof putstraat 17 in Eygelshoven. Alles de moeite waard om deze dagen eens een kijkje te komen nemen.