Opendag Vrije Akademie ZOM in Kerkrade
30-08-2016

1635ZOMworkshop

Op zondag 11 september opent de Vrije Akademie haar deuren in de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade. Iedereen is van harte welkom tussen 13.00 en 16.30 uur en kan kennismaken met uiteenlopende creatieve cursussen (variabel van 4 tot 30 lessen), workshops, ons deskundig docententeam en de prachtige cursus-accommodaties van de Vrije Akademie. Ook dit jaar wordt de open dag een dag boordevol creatieve activiteiten en een speciale sfeer.

Op deze open dag kan iedereen vrijblijvend allerlei vragen stellen, demonstraties en voorbeelden zien van een scala aan zowel kortlopende als langdurige creatieve cursussen. In Kerkrade vindt u informatie over boetseren en keramiek, boetseren met zilver, grafiek, glas-in-lood, tekenen & schilderen, basis en vervolgcursus digitale fotografie, edelsmeden en de vooropleiding voor de kunstacademie en edelsmeden. “Iedereen die op creatief vlak iets wil doen, kan bij ons starten, aldus Natalie Savelsbergh, directeur bij de Vrije Akademie”. Voorkennis of speciaal talent is absoluut niet nodig.

Cursussen & workshops in de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade

De Vrije Akademie start ook dit jaar met een aantal korte cursussen zoals abstract schilderen met acryl, digitale fotografie, hobbyakademie en de vele mogelijkheden van textiel. De cursussen tekenen & schilderen bieden uiteenlopende technieken zoals ‘schilderen in olieverf, acryl, aquarel, portret en model, abstract schilderen met acryl en tekenen en schilderen voor jongeren. Alle cursussen worden gegeven in groepen waarin iedereen ook individueel wordt begeleid en zijn eigen onderwerp, techniek en stijl ontwikkelt. De lessen en workshops worden gegeven door vakkrachten; ‘toppers’ die vanuit hun opleiding en gevoel een grote passie en affiniteit hebben met het vak en dit kunnen overbrengen op de cursisten.

Tevens hebben we voor het nieuwe cursusseizoen een workshopprogramma ontwikkelt waarin u kennis kunt maken en aan de slag gaat met verschillende creatieve technieken zoals ‘glasfusen’, zelf verf maken, tekenen met potlood, boetseren etc. Op onze open dag wordt het workshopprogramma gepresenteerd en kunt u hier vragen over stellen.

Vooropleiding kunstacademie & tekenen en schilderen voor jongeren

Een speciale cursus vormt de vooropleiding voor de kunstacademie. Hier is uitgebreide informatie over verkrijgbaar op de open dag via coördinator Marjo Boesten. Deze cursus is bijzonder geschikt voor iedereen die een studie aan de kunstakademie overweegt en helpt jongeren goed op weg om de toelating tot de academie makkelijker te maken. Daarnaast zijn jongeren die hun schilder –en tekenvaardigheden willen vergroten, van harte welkom op onze cursus tekenen & schilderen voor jongeren in 15 lessen. In deze cursus laat kunstenaar Nieke Lemmens de jongeren kennis maken met diverse technieken, materialen, kunstenaars en kunststromingen.

Creatieve cursussen en muziek voor de jeugd

In zowel Kerkrade als in Landgraaf kunnen kinderen kennismaken met diverse kunst-en knutselvormen via de Vrije Akademie. In 10 lessen ‘kunstkriebels’ maken de kleintjes van 4 tot 7 jaar kennis met kunst via een creatieve techniek die wordt gekoppeld aan een kunstenaar, een verhaal of een lied. Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen deelnemen aan de kinderkunstateliers in Landgraaf en in Kerkrade. Striptekenen kan bij Gady Mirtenbaum op beide locaties. Tevens biedt de Vrije Akademie een teken-en schildercursus voor bijzondere kinderen in de cursus ‘autism-art’. In ‘kunst voor stoere kids’ gaan de kinderen aan de slag met stoere materialen zoals hout, steen en graffiti. Naast beeldende cursussen, biedt de Vrije Akademie in Kerkrade ook ‘muziek op schoot voor de kleintjes’ waarin kleintjes vanaf 2 jaar muziek maken met vader, moeder en of opa en oma.

Projecten ‘Creatieve maatjes’ en ‘creatief met je buur’

De Vrije Akademie is in 2015 gestart met de projecten ‘creatieve maatjes’ en ‘creatief met je buur’. In het project ‘creatieve maatjes’ kunt u bijeenkomsten volgen waarin u samen met anderen cursisten creatief aan de slag gaat met bijvoorbeeld boetseren of schilderen. Dit is ideaal als u thuis al vaker dingen maakt en dit graag met anderen zou willen doen. U krijgt geen les van een docent maar helpt elkaar en maakt gebruik van de faciliteiten die de Vazom biedt. In ‘creatief met je buur’ kunt u aan de slag met hobby-achtige activiteiten en krijgt u wel begeleiding. Meer informatie over deze projecten is er te vinden op onze open dag!

Naast het bezoeken van de open dag is het ook mogelijk om op werkdagen te bellen voor een gratis cursusinformatie met de administratie van de Vrije Akademie ZOM (045-7370302), stuur een mail met uw vragen naar info@vazom.nl of neem een kijkje op onze website via vazom.nl Via de site kunt u ook informatie opvragen of zich inschrijven.

Open dag: zondag 11 september 2016 van 13.00 tot 16.30, Elbereveldstraat 105, 6466 JM te Kerkrade