Open dagen heemkundevereniging
03-10-2023

Tijdens de open dagen op 7 en 8 oktober a.s. zal de heemkundevereniging ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ aandacht besteden aan de voorbereidingen en gebeurtenissen rondom een kermiszondag in de jaren ’50-’60 van de vorige eeuw. (o.a. kirmesvlaam bakken; jaarlijkse processie: de bronk; familie-bezoeken; kermis-attracties).
Op de binnenplaats van de oude Laethof zal een suikerspin, een ‘ballengooien’-stand en een echte, in werking zijnde, draaimolen aanwezig zijn. Naast foto’s en vlaggen zijn er veel voorwerpen te zien, die herinneren aan de jaren ’50-’60 van de vorige eeuw. Om 12:00 en 14:00 uur zal er ook een echte (korte) bronk trekken. Eveneens zal het gezinsleven van toen, met familiebezoek en vlaam dan daadwerkelijk tot leven komen.
Kortom: als u nog eens wilt meemaken hoe de kermisdagen zo’n 70 jaar geleden werden beleefd, bent u op 7 en 8 oktober van 11:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom en kunt u om 12:00 uur en 14:00 uur genieten van een live uitgevoerd stukje toneel. Ook de boekenbeurs is op die dagen toegankelijk. Voor de sjieresjlieper is dit keer helaas geen plaats op d’r kirmesplei.