Activiteit zelfverdediging voor ouderen is afgetrapt
23-05-2017

1721 ZelfverdedigingMet de kick-off in Zorgcentrum Hoog Anstel is op donderdag 4 mei de activiteit zelfverdediging gestart. Dit was de start van een reeks lessen die gedurende de maand mei in verschillende wijken plaatsvindt. Deze kick-off werd verzorgd door wethouder Leo Jongen (ouderenbeleid): “Deze activiteit is een prima aanvulling op de diverse activiteiten die in Kerkrade voor de inwoners worden georganiseerd.”

De lessen worden aangeboden door Marc Duykers van Parkstad Martial Arts Institute. Hij is ervaren in het geven van (zelfverdediging)lessen aan jong en oud. “Het is van belang dat mensen zich bewust zijn hoe kwetsbaar men is in de openbare ruimte. Door zelfverdediging worden mensen mentaal en fysiek sterker. Dit zorgt ervoor dat zij meer vertrouwen krijgen als ze over straat lopen. Gedurende mijn lessen houd ik altijd rekening met de behoefte van de deelnemers, hier pas ik mijn lessen dan ook op aan”, aldus Duykers.

Introductielessen

Voelt u zich soms ook wel eens onveilig op straat en wilt u graag tips krijgen hoe u hiermee om moet gaan? Dan kunt u in de maand mei GRATIS deelnemen aan de activiteit zelfverdediging. Deze activiteit vindt in Eygelshoven plaats in de huiskamer aan de Pastoor Stevensstraat 9 op dinsdag 23 mei van 09.30 – 10.30 uur Bij voldoende belangstelling krijgen de lessen na de maand mei een vervolg. Hieraan zijn vanaf juni wel kosten verbonden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marco Vanhommerig of Mariska Vreuls, Team Welzijnswerk Impuls Kerkrade, tel. (045) 5456351.