Noteren Wandelevenement-Vie op zondag 18 september
18-07-2022

29 Tesame SjpatsereNoteren: Wandelevenement VIE ‘Tesame Sjpatsere – Kerkrade-Noord verbindt, beweegt en geniet!’ op zondagmiddag 18 september

Inmiddels is het project Vie Kerkrade alweer ruim ander halfjaar volop in beweging. Op donderdag 1 september is het zover en wordt het ‘Vie’-gebouw, op het Martin Buberplein, officieel geopend en is het centrum een echte blikvanger rijker. Langzaam sijpelt het project ook door naar de wijken en daarom vindt op 18 september het eerste Wandelevenement “Tesame Sjpatsere” plaats in onze wijk Kerkrade-Noord, omgeving Eygelshoven.

‘Vie leven in beweging’ is een project met een looptijd van tien jaar en heeft als belangrijkste doelstelling het verhogen van de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Kerkrade.
Het project bestaat uit twee lagen, namelijk het fysieke gedeelte en daarmee duiden we op het gebouw in het centrum van Kerkrade, waarin zwembad, sporthal en bedrijven zijn gevestigd. Vie ‘leven in beweging’ kent verder een niet-fysiek deel dat zich afspeelt in de wijken van Kerkrade. Hier zitten een 42-tal projecten aan gekoppeld, die gericht zijn op de vitale wijk, gezonde jeugd en vitaal ouder worden. Het nieuwste project in onze wijk Kerkrade-Noord is een interactief wandelevenement op zondagmiddag 18 september en start om 12.30 uur. Kartrekker van dit evenement is Patrick van Bree (39). Hij wordt hierin bijgestaan door een tiental vrijwilligers uit de wijk.

Patrick van Bree: “Begin- en eindpunt van het wandelevenement is het Socio-Project. De route, bestaande uit verschillende lengtes, loopt deze keer helemaal door Eygelshoven. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt voor jong en oud. Het evenement is gebaseerd op een eerder buurtonderzoek, waaruit drie kernwaardes naar boven zijn gekomen, namelijk: saamhorigheid, natuur en eigen identiteit.
Naast het wandelen door Eygelshoven heeft iedere deelnemer de mogelijkheid zijn of haar route te verdiepen. Er zal aandacht zijn voor de lokale geschiedenis, mijnen, kunst, geloof en het oorlogsverleden. De route leidt de deelnemers verder langs speelgelegenheden en verenigingen, die een kleuring willen geven aan dit mooie evenement. Onder andere de voetbalclub LHC en Tennisclub TCLE hebben toegezegd om deel te zullen nemen. Maar er zit nog meer in het vat, dus noteer allemaal even zondag 18 september 12.30 uur in je agenda voor het wandelevenement in Kerkrade-Noord.”

Bent u geïnteresseerd om Kerkrade-Noord te (her)ontdekken, verbinden en genieten tijdens deze interactieve wandeling? U bent van harte welkom. Inschrijven is gratis en kan nu via:
www.themovefactory.nl/aanmelden-activiteiten-kerkrade.

Bedrijven en/of verenigingen, die interesse hebben om zich te presenteren of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Wendy Kil (lid van de werkgroep Activiteiten), w.kil@live.nl. We kijken uit naar uw deelname!