Nieuwjaarswens harmonie Sint Caecilia
08-01-2018

1802 HarmNamens de hele Caecilia familie wens ik jullie en jullie familie een gezond en muzikaal 2018 toe.
Vol trots kijk ik op terug op het afgelopen jubileumjaar van onze harmonie. Het nieuwjaarsconcert, de carnaval mis, of de nieuwe opzet voor de viering van Caecilia dag bijvoorbeeld bleken een schot in de roos. En hoe geweldig was het feestweekend waarmee we ons aan de gemeenschap van Eygelshoven (en daar buiten) hebben laten zien. Bewust hebben we ook geprobeerd om de hele gemeenschap, jong en oud, te laten meegenieten van onze 125e verjaardag omdat we de harmonie van ’t durp zijn.

Via deze weg dan ook dank aan het organiserend comité. De vele uren die zij erin hebben gestoken hebben zich dubbel en dik geloond. Regelmatig nog krijgen we de vraag ‘Wanneer organiseren jullie dat Wiesenfest nog eens…?’ Een groter compliment kun je denk ik, niet krijgen.
De positieve energie van dat feestweekend hebben we als bestuur gebruikt om verder aan de slag te gaan met het enthousiasmeren van nieuwe leden. In september 2016 zijn we gestart met peuter- en kleuter muziek. Het bleek een gouden greep. We hoopten op een vaste groep van 10 kinderen. Inmiddels zijn er al 2 groepjes en krijgen ruim 20 kinderen elke 2 weken muziekles. En de aanmeldingen blijven binnenkomen, er wordt inmiddels al nagedacht over een derde groepje… En dat de kinderen het geweldig vinden bleek afgelopen zondag wel tijdens ons nieuwjaarsconcert: Geweldig!

Afgelopen jaar zijn we ook begonnen met het aanbieden van (gratis) muzieklessen voor de oudere kinderen en volwassenen. Inmiddels hebben 6 kinderen en 4 volwassen wekelijks les van een professioneel muzikant.

Deze initiatieven gaan we ook in 2018 verder doorzetten en zelfs uitbreiden met een slagwerk groepje: de levensader van onze harmonie verder versterken! Op deze manier proberen we (jonge) mensen aan onze harmonie te binden in de hoop dat ze doorstromen naar het harmonie orkest om zo de continuïteit van onze harmonie te waarborgen.In dat kader hoop ik ook dat de een nieuwe dirigent zal zorgen voor een nieuwe, positieve, schwung. In goed overleg hebben bestuur en dirigent besloten dat het in het belang van de harmonie wellicht beter is om het dirigeerstokje over te dragen. Verandering van spijs doet eten. Geen makkelijk besluit, maar wel genomen op basis van wederzijds respect in het belang van onze harmonie.

In 2017 hebben wij helaas ook afscheid moeten nemen van drie markante leden die de geschiedenis van onze harmonie mee geschreven hebben: Jan Snellen, Hub Abrahams en Al Brull. Bedroefd om hun heengaan, dankbaar voor hun werk voor onze harmonie en onze gemeenschap.

Op de zaterdag voor carnaval zullen we de carnaval mis muzikaal aan Al opdragen en hem de laatste eer brengen die hij van ons, van zijn harmonie, mag verwachten en verdient!

Ondanks deze tegenslagen waar we als harmonie mee te maken krijgen, kunnen we eindelijk weer voorzichtig vooruit kijken. Door positief te zijn, elkaar te helpen en door de schouders eronder te zetten ben ik er van overtuigd dat deze harmonie een lange toekomst voor zich heeft. En laten we eerlijk zijn, Eygelshoven zonder harmonie, dat bestaat toch niet!

‘Wij zijn harmonie St. Caecilia Eygelshoven’ en daar ben ik apetrots op!

 Ik dank alle dorpsgenoten voor het gestelde vertrouwen in onze en jullie harmonie en uiteraard hoop ik jullie tijdens een van onze concerten of uitvoeringen te mogen begroeten dit jaar, jullie zijn meer dan welkom!

 Harm Jacobs

Voorzitter Harmonie St. Caecilia Eygelshoven