Expositie Esther Visser
08-01-2018

1802 oudekerk biebVanaf 4 januari exposeert Esther Visser haar pentekeningen in de bibliotheek van Eygelshoven. Esther heeft verschillende lokale rijksmonumenten getekend zoals ‘Het Kleine kerkje’ van Eygelshoven die tegenover de bibliotheek ligt. Ook zijn tekeningen te zien van onder meer abdij Rolduc en het stadhuis van Kerkrade. De werken zijn gemaakt met Oost-Indische inkt en kroontjespen. Dit is de favoriete techniek van Esther. “Ik teken het liefst op locatie zonder liniaal of foto’s.

Gewoon tekenen wat ik zie. Vooral oude gebouwen en mooie karakteristieke plekjes trekken mijn aandacht” aldus de kunstenares. Esther tekent en schildert al sinds jonge leeftijd. In 2009 studeerde zij af aan de kunstacademie van Groningen waarna ze haar eigen bedrijf begon en ook tekeningen en schilderijen in opdracht is gaan maken. Op de website www.estherart.nl is meer informatie te vinden over de kunstenares en zijn afbeeldingen van onder meer de geëxposeerde werken te zien.

De expositie is de hele maand januari geopend, maandag t/m woensdag tussen 14.00 en 17.30 uur en op vrijdag tussen 14.00 en 19.00 uur. De bibliotheek bevindt zich op Terbruggen 18. Op 12 januari 2018 zal Esther aanwezig zijn om toelichting te geven en kunt u haar aan het werk zien.