Nieuw logo voor parochie St. Joannes de Doper
21-11-2023

Misschien heeft u het al gezien op het grote bord in de pastorietuin: de parochie beschikt over een nieuw logo. Het kerkbestuur van de parochie Sint Joannes de Doper in Eygelshoven heeft grafisch ontwerper Hanno Uittenbogaard gevraagd een nieuw beeldmerk te ontwerpen voor de parochie met haar twee kerken. Het is een mooi nieuw herkenningsteken geworden: ‘Twee bladeren, verbonden aan dezelfde boom van het geloof’.
,,Een nieuw logo ontwerpen voor een parochie met twee kerken, die heel verschillend maar toch verbonden zijn, was geen eenvoudige opgave, zegt Hanno daarover. ,,De ene kerk is heel oud, de ander niet. De ene kerk is groot, de ander klein.’’
,,De beide kerken zijn verbonden door het geloof en door de parochie waar ze toe behoren. Om die reden heb ik gekozen voor twee bladeren, die zij aan zij staan. Ze zijn verbonden aan dezelfde boom van het geloof, gesymboliseerd door het grote witte kruis dat hen beide draagt. De bladeren zijn sterk gestileerd, zodat ze ook in kleine afmeting herkenbaar blijven.

“De hoofdkleur van het logo is groen, de kleur van de hoop. Ik hoop dat het nieuwe logo nog vele jaren uw parochie zal verbeelden en vertegenwoordigen. Het drukt de geestelijke verbondenheid niet alleen van alle parochianen, maar ook van alle christenen over de hele wereld uit,’’ besluit hij.